“Академик” с минимална загуба, павликенчани и тръмбешчани с ремита

Публикувано на вт, 25 авг. 2020
102 четения

Минимална загуба с 2:1 записа свищовският “Академик” при гостуването си на “Локомотив” (Мездра). “Студентите” първи поведоха в резултата – в 9-ата минута след центриране от корнер Преслав Антонов с глава прати топката в мрежата за 0:1.
Домакините обаче бързо се върнаха в мача – в 16-ата минута по идентичен начин бившият нападател на “Етър” Петър Димитров изравни.
Мачът се игра при 35-градусова жега, което сериозно повлия на темпото. Локомотивци владееха играта до почивката и създадоха две-три положения, които пропуснаха. През втората част натискът им се засили и даде резултат в 48-та минута след груба индивидуална грешка. Преслав Петков загуби топката и Лионел Матадос се разписа за 2:1. В 80-ата минута “Локо” (Мз) остана в намален състав, след като Гроздан Илиев получи втори жълт картон. “Академик” опита до края натиск, но той бе по-скоро хаотичен и домакините опазиха трите точки.
“Янтра” (Полски Тръмбеш) завърши 1:1 у дома срещу “Първа атомна” и не можа да стигне до първа победа за сезона. Домакините влязоха в срещата с променена схема, заради отсъствието на основни футболисти, но въпреки това бързо създадоха голови възможности, които бяха пропуснати от Антонов и Данчев. Гостите поведоха чрез Благовест Иванов, който бе изведен срещу вратаря от капитана Николай Ганчев и вкара в далечния ъгъл за 0:1. Тръмбешчани изравниха от дузпа в 30-ата минута, отсъдена за нарушение срещу Александър Миланов, който стреля от бялата точка за 1:1.
В самия край на полувремето Тихомир Антонов при статично положение бе близо до втори гол. Последните минути преминаха основно с действия в половината на “Първа атомна”, но защитата и вратарят им се справиха. “Павликени” продължи силното си представяне в новото първенство и след двете поредни победи записа реми 1:1 като гост на новака “Дреновец”. Домакините от Дреновец поведоха с голяма доза късмет, получи се двоен рикошет след удара на Калоян Цветков. Стефан Гинчев пропусна да изравни с глава, а вратарят на домакините се намеси на два пъти много точно и предотврати попадение. През второто полувреме Красен Славчев заигра като централен нападател, а Гинчев действаше зад него. Разместването даде резултат и в 83-та минута Красен Трифонов центрира от свободен удар, Красен Славчев надскочи пазачите си и с глава изпрати топката в мрежата за 1:1.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново