“Академик” би “Бдин” в мъжки мач

Публикувано на пн, 27 апр. 2015
162 четения

Свищовският “Академик” би с 2:1 “Бдин” в крайно интересен и оспорван мач, като го изпревари на третото място в класирането. Победата бе добре дошла и за “Етър”, чиято преднина пред видинчани скочи на 5 т. преди директния мач след седмица във Видин.
“Студентите” изиграха мъжки мача и можеха да спечелят и с по-голям резултат, но в интерес на истината надиграха силен съперник, който също при повече късмет можеше да си тръгне с точка.
Особено силна бе играта на домакините в първите 30 минути на двете полувремена. “Академик” наложи териториален превес и атакуваше непрекъснато, но липсваше извеждащият пас и головият удар. Гостите пък се бранеха организирано и въпреки че не поглеждаха напред, ликвидираха опасностите пред вратата си.
Първият опасен удар бе в 15-ата минута, когато Тодор Тодоров стреля майсторски, но вратарят Матев извади в корнер. Чак в средата на полувремето “Бдин” направи първата си контраатака.
В 26-ата минута “студентите” поведоха. След центриране от корнер Тодор Тодоров нанесе удар, вратарят изби, но при добавката Тодоров бе безпощаден – 1:0. Малко след това “Академик” можеше и да удвои – Красен Каравелов видя, че вратарят на “Бдин” е излязъл напред и от 35 метра го прехвърли, но топката срещна напречната греда.
Постепенно обаче силите на домакините свършиха и съперникът пренесе играта в половината им.
В 35-ата минута след грешка на Благо Ангелов, който не успя да спре топката, гостите едва не изравниха. Киров я овладява и излезе сам срещу вратаря, но стреля в краката му. Пет минути по-късно след нова грешка в свищовската отбрана “Бдин” имаше пак възможност, а в 41-ата минута опасен удар на Борис Петков бе изваден от Пантев.
След почивката “Академик” отново натисна здраво. В 50 минута Благо Ангелов се включи в атака отдясно и в опита си за центриране прати топката под гредата, но вратарят извади в корнер. Малко след това Тафраджийски се откъсна отдясно и би силно, но за пореден път Матев изби. Вратарят отрази и далечен удар на Красен Каравелов, а в 58-ата минута Тодор Тодоров се измъкна сам срещу вратаря на “Бдин”, но би в крака му.
Логичното се случи в 67-ата минута, когато Тафраджийски бе изведен фронтално срещу вратата от дълбочина, напредна и пусна на притичалия Павлин Иванов, който вкара топката в мрежата – 2:0. Всичко можеше да се реши в 75-ата минута, когато резервата Денчев с глава изведе Чанов сам, той се опита да вкара с воле, но не се получи.
Вместо това “Бдин” пак се върна в мача. В 78-ата минута бе отсъден фаул на границата на пеналта и Боянов технично завъртя топката в мрежата за 2:1. Гостите се втурнаха да изравняват и далечен удар на Тодоров бе уловен от вратаря Пантев.
Пет минути преди края “Академик” изпусна невероятна възможност да успокои мача – Младенов отдясно изведе Чанов съвсем сам пред празната врата, но той не успя да уцели топката. В 87-ата минута в игра влезе опитният Десислав Русев, посрещнат с аплодисменти от публиката – той се завърна в игра след дълго отсъствие, след като есента кракът му бе тежко счупен в Габрово.
В даденото петминутно продължение имаше едно опасно центриране пред вратата на “Академик”, но вратарят Пантев улови.
“Академик”: Пантев, Бл. Ангелов, Ганев, Пл. Ангелов, Иванов, Ив. Тодоров, Т. Тодоров (79 Младенов), Каравелов, Д. Петров (87 Д. Русев), Тафраджийски (72 Денчев), Чанов.
“Бяхме нервни, въпреки че “Бдин” се нуждаеше от задължителна победа, защото имаше амбиции за влизане. Ние такива нямаме. Но аз съм доволен – играхме срещу добър отбор с амбиции, вкарахме му два гола, изпуснахме още два-три чисти. Прилична игра от нашия отбор, разбира се, че съм доволен”, заяви треньорът на “Академик” Боби Борисов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново