Отличия за тима на ВТУ от Националния студентски шампионат по ориентиране

Публикувано на пн, 27 апр. 2015
470 четения

Отборът на ВТУ, воден от гл. ас. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова, завърши на второ място в комплексното класиране.

ригор Караиванов и Мартин Маринов заеха второ и трето място на средна дистанция

Григор Караиванов стана шампион в дисциплината спринт

За първи път в историята на студентското ориентиране Асоциацията за университетски спорт (АУС) организира Националния студентски шампионат по ориентиране заедно с клуб “НСА-Сивен” в София.  В надпреварата взеха участие 12 университета от страната. Великотърновският университет бе представен от отбор с пълна квота от мъже студенти – четирима, и една студентка, ръководени от гл. ас. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова от катедра “Теория и методика на физическото възпитание” към Педагогически факултет. В първия състезателен ден Григор Караиванов безапелационно спечели златния медал за ВТУ в спринтовата дистанция по маршрут с дължина 2,5 км и 16 контролни точки с време 12,52 мин., като остави след себе си силния представител на НСА Петър Доганов. Мартин Маринов с добро бягане се подреди пети, Светослав Благоев и Иван Банов са съответно 11-и и 12-и. Мъжкият отбор на ВТУ поведе в отборното класиране след първия състезателен ден.
Невин Мутафова се представи отлично в спринта с дължина 2,2 км и 15 контролни точки и се нареди четвърта след националните състезателки Антоанета Дяксова от Софийски университет, Кристина Иванова и Лиляна Гоцева и двете от Югозападен университет. Невин бяга стабилно и на средната дистанция (3370 м и 17 контролни точки) през втория ден от шампионата и зае 7-мо място, като шампионка стана отново Антоанета Дяксова от Софийския университет, а представителките на Югозападния университет този път размениха своите места.
При мъжете Григор Караиванов и Мартин Маринов се представиха отлично, като отстъпиха само на Петър Доганов. Опитният състезател и домакин от НСА спечели средната дистанция с дължина 4540 м и 17 контролни точки с време 34,47 мин., Григор пробяга дистанцията за 40,29 мин., а Мартин за 42,46 мин. Другите двама представители на ВТУ Иван Банов и Светослав Благоев бягаха много стабилно и подобриха резултатите си от първия състезателен ден, като заеха съответно 7-мо и 9-о място.
След двата състезателни дни търновската алма матер спечели безапелационно отборната титла при мъжете, а единствената дама в отбора допринесе ВТУ да бъде класиран и в комплексното подреждане по университети, като зае второто място след Националната спортна академия, която бе представена от пълни отбори в мъжкия и женския клас.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново