„Академик” би с 4:3 „Ювентус”, Сонер Хюсеин се завърна с гол

Публикувано на пн, 27 юли 2020
417 четения

Свищовският „Академик” стигна до минимална победа с 4:3 над аутсайдера в Северозападната Трета лига „Ювентус” (Малчика) в контролна среща, играна на градския стадион в крайдунавския град. Възпитаниците на треньора Боби Борисов водеха с 3:0 преди почивката, но подцениха гостите и се отпуснаха, като едва удържаха успеха.

Завръщане с гол направи младият нападател Сонер Хюсеин, който бе част от тима на „Академик” до началото на 2019 г., когато премина в „Спартак” (Плевен). Талантът ще остане да играе в Свищов, ако не стане студент във Варна. Той откри резултата в проверката с хубав удар, а малко след това Преслав Петков покачи на 2:0. Надмощието на домакините продължи и Мартин Колев добави трето попадение.

Играчите на „Ювентус” (Малчика) върнаха почетно попадение, но в началото на втората част Димитър Костадинов покачи на 4:1. После обаче „студентите” се отпуснаха и заиграха лежерно, като започнаха да правят пропуски, а защитата им да греши все по-често. Съперникът върна един гол, после втори и резултатът стана 4:3. Накрая рамката на вратата спаси домакините и от изравняване, след като на празна врата нападател на „Ювентус” нацели напречната греда…

Това бе третата проверка на свищовлии, които стартираха с 3:0 над “Локо” (Др), а после отстъпиха с 1:2 на „Спартак” (Плевен). Все пак в проверките досега те са нанизали 8 гола в три мача, като имат две победи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново