“Академик” би с 2:1 “Локо” (Рс) на уникално кален терен

Публикувано на вт, 7 февр. 2017
173 четения

“Академик” победи с 2:1 “Локомотив” (Русе) в Свищов във втората си контрола от зимната подготовка. Двубоят се игра на уникално тежък – кален и наводнен, терен. Русенци поведоха в резултата, но “студентите” успяха да стигнат до пълен обрат.
Головете паднаха през първото полувреме. Още в 10-ата минута “Локо” (Русе) откри с гол от дузпа. Точен от бялата точка бе капитанът на “железничарите” Живко Парашкевов. Две минути по-късно обаче домакините успяха да изравнят. Неразбирателство в локомотивската защита доведе до автогол на бранителя Огнян Брайнов, засякъл топката в собствената си врата, след центриране от десния фланг.
В 16-ата минута свищовлии стигнаха до пълен обрат. Стефан Гинчев центрира от пряк свободен удар и Стефан Иванов отклони топката с глава в мрежата на русенци за 2:1.
През втората част и двата тима вложиха много усилия в битката на наводнения терен, но до нови попадения не се стигна. Хубавото е, че при тези условия “студентите” и “железничарите” показаха коректна игра и не се стигна до неприятни контузии.
“Академик” (Свищов) вече изигра една контрола – на 28 януари “студентите” загубиха категорично с 0:4 от “Литекс” в Ловеч.
“Доволен съм от старанието, желанието и себераздаването на момчетата на тежкия терен, от характера, който показаха, и успяха да обърнат развоя на срещата. Предупредих колегите от Русе, преди да тръгнат, че няма подходящи условия за игра, но те пожелаха да проведем мача.
Контролата в Ловеч също ни бе от полза. Видях отбора подложен на непрекъснат натиск. Там ние също имахме голови възможности и ако ги бяхме реализирали, резултатът нямаше да е толкова категоричен в полза на домакините”, коментира старши треньорът на свищовлии Евгени Маринов.
Тази събота “Академик” и “Локомотив” (Русе) ще се срещнат отново в Свищов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново