В “Етър” всички на линия за интригуващия мач с “Левски”

Публикувано на пт, 13 окт. 2017
337 четения

Първи мач на осветление у дома за етърци от 18 години насам

“Етър” приема столичния “Левски” във второ поредно домакинство на стадион “Ивайло”, което предизвиква основателен интерес. В последните си осем мача “виолетовите” имат само една загуба срещу “Берое”, дошла след измислена дузпа в края на мача. В миналия кръг етърци спряха победната серия на ЦСКА, завършвайки 2:2 пред 10 000 души.
Мачът “Етър” – “Левски” е в неделя от 17:30 ч. Главен съдия е Драгомир Драганов от Варна с помощници Димитър Стоилов и Димо Вълчев, а четвърти съдия е Александър Атанасов, съдийски наблюдател – Мартин Богдев. Още едно паметно събитие ще бележи неделния мач – той ще бъде първият двубой на “Етър” на електрическо осветление на стадион “Ивайло” след 18-годишна пауза. Прожекторите на стадиона вече бяха изпробвани на европейската квалификация между България и Украйна за юноши до 17 години, като днес от 18:30 ч. пак на “Ивайло” на осветление е и вторият мач на нашите срещу Ирландия.
Добри новини зарадваха спортно-техническия щаб на “Етър” преди битката с “Левски” в неделя. “Виолетовите” нямат никакви кадрови проблеми и липсващи хора за мача със “сините”. Добрата вест е, че лекувалият сериозна контузия защитник Венци Василев вече започна тренировки и има шанс да попадне в групата. Той не е играл близо два месеца заради здравословни проблеми. Всички играчи са на линия и старши треньорът Станислав Генчев има достатъчен избор да определи в събота групата за мача.
Интригуващ е и фактът, че треньорите Иван Вутов и Станислав Генчев са били част от “Левски”, както и доскорошните играчи на “сините” и настоящи етърци Веселин Минев, който дори бе капитан до лятото, и Александър Александров.
“За мен мачът с нищо не е по-специален. Аз нямам какво да доказвам на “Левски”. Аз каквото можах – дадох. Мисля, че още можех да помогна на отбора, но така се решили”, коментира Сашо Александров. – Сега съм в “Етър” и ще дам всичко от себе си за този отбор. Ще бъдем максимално концентрирани. Дано и отново се напълни стадионът, така както срещу ЦСКА. Публиката ни дава сили и се надявам пак да бъде така. Да дойдат и много фенове на “Левски” и да стане истински празник за града. В “Етър” всичко е наред – колективът е перфектен, имаме добри треньори. Според мен мястото на отбора е в първата шестица.”
Станислав Генчев предопреди, че мачът с “Левски” ще е много по-труден от този с ЦСКА. “Със сигурност ще е по-трудно. “Червените” имат по-добри футболисти, но “Левски” има по-добра организация в играта. Практичен футбол играят, най-важно е да не допуснем гол и да използваме всяка възможност да отбележим. Надявам се стадионът пак да е пълен, ако е така – отпада моята необходимост да мотивирам футболистите”, коментира Станислав Генчев.
Билетите са в предварителна продажба още от вторник в офисите на ОП “Спортни имоти” и на “Царевград Търнов”, както и на касата до Спортния диспансер. В неделя от 10:30 ч. ще бъдат затворени за движение всички улици около стадион “Ивайло”. Всички каси за продажба на билети ще бъдат отворени от 15:30 ч., тогава се отварят и входовете на стадион “Ивайло”.
Както и в предишния мач с ЦСКА, южният сектор ще бъде отреден за феновете на гостите. Там ще бъде разположена публиката на “Левски”. Касата на южния сектор ще бъде отворена за продажба на билети в неделя още от 14:00 ч. Всички билети в деня на мача ще бъдат на цена 8 лв., толкова ще са те и за феновете на гостуващия отбор.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново