В Павликени откриха обновения стадион и представиха отбора за новия сезон

Публикувано на чт, 6 авг. 2015
377 четения

Със стилна церемония в Павликени откриха обновения градски стадион “Ганчо Панов” и представиха отбора си за новото първенство в Северозападната “В” група. Тържеството уважиха областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Дончо Дончев, шефът на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов, президентът на “Етър” Александър Нанков и др.
Водосвет отслужи архимандрит Георгий, който освети новото съоръжение.
Обновяването на градския стадион е част от дейностите по проект “Спорт, пълноценен отдих и развлечения на територията на община Павликени – СПОРТ Павликени”, финансиран по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. Общата стойност на безвъзмездното финансиране е 6 915 134.40 лeва. От тях около 1,5 млн.лв. са вложени в ремонта на стадиона.
Освен обновяването на градския стадион “Ганчо Панов”, в рамките на проекта са изградени покрит плувен басейн в съседство със Спортна зала “Йордан Петров – Графа” в Павликени. Там са изградени и два тенис корта и игрище за минифутбол. В четири населени места в общината – град Бяла черква и селата Недан, Караисен и Върбовка, вече са изградени детски площадки и фитнес площадки на открито.
Лентата бе прерязана от кмета инж. Емануил Манолов, Трифон Иванов, областния управител проф. Пенчо Пенчев и Павел Калистратов.
“Всички тези дейности са в синхрон с визията ни за създаване на модерни, комфортни и многофункцинонални спортни съоръжения. Те трябва да бъдат от полза за жителите на град Павликени и населените места. За да тренирате тук, за да бъдете по-здрави и благодарение на спорта да създавате социални контакти”, каза в словото си кметът инж. Емануил Манолов.
“Обещах и направих всичко възможно да възстановим мъжкия футболен отбор и да направим необходимото за укрепването му. Когато печелят и когато губят, нашите състезатели дават всичко от себе си и с играта си мотивират децата на Павликени да направят като тях и да спортуват”, каза още градоначалникът. Той припомни честванията на 90 години от създаването на павликенския футболен клуб и 50 години от участието ни в “А” РФГ, които бяха организирани в миналите години в Павликени.
“В следващите години Община Павликени ще продължи да подкрепя футбола, да отваря нови възможности за спорт и да се грижи за физическото здраве на своите граждани”, гарантира инж. Емануил Манолов.
След това на стадиона преди контролата с “Етър” бе представен и мъжкият отбор на ОФК “Павликени” за новото първенство. Старши треньор на отбора е Милен Петков, след него на терена излезе капитанът Димитър Кушев. Останалите имена в тима са Генчо Стефанов, Димитър Димитров – Херо, Денчо Шипкалиев, Мартин Кръстев, Цветомир Додуров, Светлин Стоянов, Димитър Цонев, Калоян Калчев, Милен Михайлов, Димитър Димитров, Цветан Петров, дошъл от “Етър”,  Красимир Николаев, Кристиан Ленков от “Спартак” (Пл), Калоян Киров, Илиян Тосунов от “Янтра”, Ивелин Иванов от Плевен, Николай Андреев от Карлово.
В първия кръг от новия сезон “Павликени” гостува на “Бдин” (Видин), а първото домакинство на обновения стадион е на 23 август срещу “Ботев” (Козлодуй).
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново