В Горна Оряховица искат стадионът да е готов за мача с ЦСКА на 11 декември

Публикувано на пт, 11 Ное. 2016
488 четения

Ремонтните работи текат и стадионът трябва да е готов до месец. сн. Д. ЙОРДАНОВ

Очакваме стадион “Локомотив” да е готов точно след месец и да приеме домакинския мач с ЦСКА от 18-ия кръг на Първа лига, който е на 11 декември, съобщи кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Три са основните дейности, които трябва да бъдат завършени – тревното покритие, осветлението и административните помещения.
Теренът се е оказал с отличен дренаж, а при изкопа на дълбочина от близо метър строителите са се натъкнали на идеално валиран слой шамод, който има за цел да спре пръстта към отводнителните съоръжения. В момента се подготвя и последният слой, над който ще има нова пръст и чимове.
Направена е нова поливна система с дренажи и резервоари, както и отводнителни решетки покрай терена. “До 15 дни очакваме да бъде положено тревното покритие. После са необходими двайсетина дни технологично време да се захване и бъде готова за използване тревата”, заяви инж. Добрев. Кметът е разпоредил на изпълнителите на ремонта на градския стадион да работят извънредно, за да бъде готово съоръжението до тази дата. Общият размер на реконструкцията е 850 000 лв. С решение на Общинския съвет стадион “Локомотив” е прехвърлен на държавата, но след ремонта се очаква спортното министерство да го предаде обратно на общината.
Изпълнител на обекта е ДЗЗД “Органик Сълюшънс”. Консорциумът бе избран след проведена от Министерството на младежта и спорта обществена поръчка.
“Имам притеснение единствено за осветлението, тъй като има неща, които не зависят от нас. Пилоните ще бъдат готови, но самите осветителни тела се внасят от чужбина и се надяваме да няма забавяне на митницата”, коментира инж. Добромир Добрев.
Третата основна част от подобренията на стадион “Локомотив” освен подмяната на тревното покритие и осветлението е разширяването на административната част и обособяване на помещение, задължителни за лиценз за елитната група. С 269 000 лв. от общинския бюджет вече се завършват нови съблекални, стаи за съдиите, тунел откъм северния вход, пресслужба и т.н. Поставят се и пластмасови седалки, които са в традиционните бели и черни цветове. Паралелно с това общинските предприятия “Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и “Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване” работят по своята част от проекта за привеждане на стадиона към изискванията – асфалтирана е пътеката около секторите, разширена е клетката за гостуващата агитка, отворени са 11 аварийни изхода, боядисва се и се оформя околното пространство.
“Желанието ни е максимално скоро “Локомотив” да се върне на своя стадион и в своя град. Феновете пътуват и подкрепят тима при символичните домакинства в Пловдив, но друго е, когато играеш у дома пред пълни трибуни. Домакинството срещу ЦСКА на 11 декември е чудесна възможност отборът да се завърне у дома”, допълни кметът на Горна Оряховица.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново