Успешно представяне на Радослав и Павел Димитрови в “Корсика Мастърс”

Публикувано на вт, 28 окт. 2014
266 четения

Радослав Димитров и Хоу Ифан в партията от осминафинала на “Корсика Мастърс”

Силно представяне в 18-ото издание на международния турнир по шах “Корсика Мастърс” в Бастия (Франция) записаха великотърновските международни майстори Павел и Радослав Димитрови. Радослав се класира тринадесети в крайното класиране, което му даде право да се класира за финала. Той постигна 6.5 точки от 9 партии. Със същия актив Павел Димитров завърши осемнадесети в конкуренцията на 168 участника. Първите четиринадесет в класирането продължиха в елиминационната фаза, където се включиха и двама световни шампиони – трикратната шампионка на Планетата за жени Хоу Ифан от Китай с Ело коефицент 2670 и бившият световен шампион за мъже Вишнанатан Ананд. На осминафинала Радослав Димитров се изправи срещу китайската легенда Хоу Ифан и бе много близо до сензационното й остраняване.
“Радослав спечели първата партия с черните фигури, във втората бе пред реми, но не му достигна времето да го реализира и резултатът между двамата стана 1:1. Явно умората надделя, защото почивката между основния турнир и финала беше само 1 час, а гросмайстор Ифан се включи директно в битката за финала като персонално поканена. След това се играха и две партии блиц, където Радо загуби по време”, разказа бащата на двамата братя Даниел Димитров, който също постигна отличен резултат в турнира.
В крайното класиране инж. Димитров събра 5.5 точки от 9 партии и взе награда в група за Ело коефицент до 2000. Световната шампионка Хоу Ифан стана победителка в турнира “Корсика Мастърс”, като се наложи над гросмайстор Сергей Фьодорчук от Украйна, който завърши на първо място в основния турнир.
Международният майстор Павел Димитров се представи отлично в провелото се състезание по блиц, като завърши с 5.5 точки.
“Павел беше разгромил гм Федорчук, но един ход, преди да му даде мат, времето му свърши. За следващата година получихме персонална покана от организатора, който подчерта при представянето на Радослав Димитров на финала, че той е национален състезател”, каза още инж. Димитров. Победител в надпреварата на блиц стана гм Игор Коваленко от Латвия с 8 точки.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново