Юноши старша възраст: “Етър” направи 3:3 с “Литекс”, можеше да му нанесе първа загуба

Публикувано на вт, 28 окт. 2014
255 четения

Юношите старша възраст на “Етър” изиграха най-добрия си мач в това първенство, като завършиха наравно у дома 3:3 срещу един от лидерите “Литекс” (Ловеч), но можеха да вземат и трите точки.
Двата отбора направиха много интересен мач, като ту единият, ту другият повеждаше в резултата. Първи откриха гостите от Ловеч – в 37-ата минута те центрираха от корнер и след грешка на “виолетовите” защитници топката бе вкарана в мрежата. Само след две минути обаче “Етър” се върна в мача. Ивайло Маринов проби отдясно и намери Кристиян Димитров, който изравни резултата – 1:1.
След почивката отново “Литекс” поведе след колективна грешка в защитата. “Етър” обаче стигна до пълен обрат в резултата. Многоходова комбинация с едно докосване завърши с удар на Атанас Иванов, който бе отбит от вратаря. Отскочилата топка бе центрирана на задна греда, където отново Кристиян Димитров вкара за 2:2. В 65-ата минута Марин Петров бе изведен от Атанас Иванов сам срещу вратаря и прати топката в мрежата – 3:2 за “Етър”.
Последваха нови атаки, които можеха да решат мача, като два пъти Марин Петров излиза срещу стража на гостите, но не успя. Пет минути преди края “Литекс” изравни за 3:3, но и това не бе всичко. В 90-ата минута Алиш Хаджимустафа също излезе сам срещу вратаря, но пропусна.
“Това беше най-силният ни мач този сезон, ще ни донесе необходимото самочувствие”, коментира треньорът Борислав Евтимов. Етърци са на 6-о място с две победи, един равен и 4 загуби с голова разлика 13:10 и 7-точков актив.
На 30 октомври (четвъртък) “виолетовите” гостуват на “Дунав” в 1/8 финал за Купата на БФС, като мачът е от 14:00 ч. в Русе, а по регламент се играе само по една среща.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново