Успешен дебют на Калин Стефанов в автомобилния шампионат V1 Challenge Bulgaria

Публикувано на вт, 11 авг. 2015
232 четения

Александър Язов спечели и втория кръг на автомобилния шампионат V1 Challenge Bulgaria. Между 4000 и 5000 души бяха обсадили в неделя трасето в центъра на В. Търново, по което се проведе уникалното автомобилно шоу.
Атрактивната надпревара бе открита от председателя на Общинския съвет Николай Ашиков, след което почти до 20 часа държа вдигнат адреналина на публиката. Много екшън, динамика и пушек и участие на новата Мис Автомобилизъм – Марина Колева, съпроводиха състезанието, наблюдавано от страхотната публика във Велико Търново.
Състезанието се проведе по система за директни елиминации. Състезателната част започна с квалификационна серия, в която пилотите имаха на разположение по 10 минути, за да постигнат възможно най-добро време за една обиколка на писта с дължина 650 метра. Интересно е, че всички състезатели бяха поставени при равни условия, карайки мощните коли Volkicars. Автомобилите са с мощност 115 конски сили и тежат по 530 килограма, кооето ги прави изключително зрелищни при майсторско управление. В квалификациите малшанс извади 22-годишният великотърновец Калин Стефанов, който дебютира в серията. Колата му прегря и това му коства пета позиция. Стефанов, който от дете е в автомобилния спорт, състезавал се е с картинг, а след това и в пистовия и планинския шампионати, постигна отлично време в същинското състезание, включващо осем обиколки на трасето, оставайки на десета от времето на победителя. Както и в първия кръг на шампионата, най-бърз бе Александър Язов, който бе над всички и в квалификациите и същинското състезание. След него във В. Търново се подредиха Григор Григоров, Костадин Щерев и Къванч Оздемир от Турция. Пети завърши Калин Стефанов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново