Тинко Банабаков среща арменец на старта на европейското по бокс

Публикувано на пн, 10 авг. 2015
248 четения

Великотърновският боксьор Тинко Банабаков ще застане на старт срещу арменец в първия кръг на 41-вото европейско първенство по бокс за мъже, което се провежда в Самоков. За трети път в историята на българския бокс страната ни е домакин на континентален шампионат след Варна 1983 и Пловдив 2006.
Надпреварата бе открита с минута мълчание в памет на академик Емил Жечев, който дълги години бе вицепрезидент на АИБА, председател на ЕБА и председател на съдийската комисия на АИБА, но ни напусна на 28 юли. В категория до 49 кг държавният шампион Тинко Банабаков попадна в горната част на схемата и в първия кръг ще срещне Артур Ховнанисян от Армения.
Преди европейското първенство състезателят на БК “Ивайло ВТ” взе участие в международен лагер, в който бяха отборите на Турция, Испания, Литва, Латвия и дори на Бразилия. При успех срещу арменския боксьор Тинко ще се изправи срещу победителя от двойката Кирил Сериков (Естония) – Давид Алавердиян (Израел). При класиране на полуфинал възпитаникът на треньора Евгени Донев ще вземе квота за световното първенство за мъже в Доха през октомври. Първите 6 от всяка от 10-те категории ще получат право да боксират в Катар, където пък ще се дават първите при аматьорите визи за Рио. Първите трима в категория от Европейските игри в Баку вече си осигуриха участие в Доха и някои от тях ще пропуснат първенството в Самоков. Водач в листата в категория до 49 кг е Василий Егоров от Русия, който е в потока на Банабаков. Той и № 2 в ранглистата Давид Ягоджински от Полша без игра се класират за четвъртфиналите.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново