“Локо” (ГО) падна у дома от новака “Оборище”

Публикувано на пн, 10 авг. 2015
201 четения

Димитър Байдаков не можа да помогне с гол на новия си отбор.

Със загуба започна домакинските си мачове съставът на горнооряховския “Локомотив”. “Железничарите” паднаха у дома с 0:1 от новака “Оборище” (Панагюрище), който освен гола нацели и два пъти гредите, а веднъж топката бе избита от голлинията.
Локомотивци опитаха да овладеят играта още в началото и играеха повече с топката, но първата заплаха създаде Нецов от гостите в 9-ата минута. Още няколко опасни контраатаки направиха гостите в следващите минути, като в основата им беше Ели Маркес.
Още в 13-ата минута след удар на бившия играч на “Етър” Ели Маркес домакините изчистиха от голлинията, а при добавката от пет метра Влади Каптиев стреля над вратата. В 17-ата минута пък Ели Маркес нацели гредата.
В 26-ата минута старши треньорът на “Локо” Сашо Ангелов извади Емил Камберов и пусна дошлия от “Етър” Димитър Байдаков. В 32-ата минута той пое хубаво извеждане от вратаря Колев и подаде на Балъков в близост до вратата на “Оборище”, но до гол отново не се стигна. До края на първото полувреме домакините така и не стигнаха до чисто голово положение.
Домакините опитаха натиск в началото на втората част, като в 48-ата минута Байдаков се откъсваше сам срещу вратаря на гостите, но атаката бе спряна заради засада. В ответната атака за отбора на Панагюрище Влади Каптиев беше близко до откриване на резултата, но също удари гредата – топката срещна страничния стълб. Минута по-късно Красен Трифонов имаше възможност за удар, но стреля във вратаря. В 60-ата минута отново Байдаков бе изведен на стрелкова позиция, но стреля високо над вратата. В 70-та минута центриране на Трифонов от пряк свободен удар намери Мариян Иванов на удобна позиция, но той не можа да нацели добре топката и пропусна.
Така се стигна до 83-ата минута, когато резервата на гостите Иван Колев се оказа най-добре пласиран при един бърз пробив отляво и вкара единствения гол в мача – 0:1, като домакините претендираха за засада. Опитът на локомотивци да върнат поне един гол до края не се увенча с успех. Байдаков имаше още една възможност, но не успя и “Локомотив” записа домакинско поражение.
Така тимът от Панагюрище записа втора поредна победа, а домакините имат победа и две загуби от трите си срещи досега.
“Локомотив” (ГО): Пл. Колев, Мицаков, Фиданин, Харизанов, М. Иванов, Михайлов (46 Димитров), Райнов, Желев, Камберов (26 Байдаков), Кр. Трифонов, Балъков (77 Сандов).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново