Успехи за “Етър” и “Боровец II” в първенствата по тенис на маса

Публикувано на ср, 4 Ное. 2015
182 четения

Два отбора от областта взеха участие в първия кръг от първенството по тенис на маса в “А” републиканска група – Северна България за мъже. Турнирът се проведе в курортен комплекс Албена. Много силни изяви имаха тенисистите на “Етър”, които спечелиха три победи и са един от двата тима с пълен актив от 6 точки. Търновските тенисисти надвиха “Комета плюс-I” (Луковит) с 4:2, “Враца-I” с 4:1 и “Роко” (Шумен) с 4:3 и заемат второ място, като отстъпват по геймово отношение на “Дунав-I” (Русе). Отборът на “Академик’2001” (Свищов) загуби от “Враца-I” с 1:4, надви “Роко” с 4:1 и отстъпи на лидера “Дунав-I” с 0:4. Вторият турнир ще се проведе на 5 и 6 декември в Луковит, където “Етър” ще срещне отборите на “Дунав-I”, “Академик’2001”, “Комфорт” и “Габрово-I”.
Три победи и една загуба записаха в актива си тенисистите от втория мъжки отбор на СКТМ “Боровец”, който се състезава в първенството на “Б” група. Първият турнир от новия шампионат се игра в Шумен през уикенда. Състезателите на “Боровец” – Цветан Гелев, Марио Сърбинов и Станислав Георгиев, се наложиха над отборите на “Мадара” (Шумен) и “Надежда” (Сф) с по 4:0 и обърнаха “Камчиец 2007” (Дългопол) с 4:3, след като губеха с 0:3. Много силна игра показаха и трите момчета, а в последната среща волята им за победа беше удивителна, коментира треньорката Тодорка Берова.
Единствената загуба за “Боровец II” дойде при сблъсъка с миналогодишния първенец на групата и водач във временното класиране отбор на “Роса-1” (Попово) с 1:4. След първите четири срещи СКТМ “Боровец” е на второ място във временното класиране. Вторият турнир ще се проведе на 5 декември в Попово. Тогава горнооряховци ще играят с тимовете на “Кабаков” (Шумен), “Тетрон” (Плевен) и “Корабостроител-92” (Варна).
Междувременно в националния турнир за кадети и кадетки до 15 години “Млад Олимпиец”, отборът на СК “Свилоза” (Свищов), заема трето място след първия етап с 392.7 точки. Преди свищовлии, които бяха домакин на състезанието, са тимовете на “Корабостроител 92” и “Дунав”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново