Изключително представяне на “Калоян 92” на държавното първенство за подрастващи

Публикувано на ср, 4 Ное. 2015
113 четения

Два златни, един сребърен и два бронзови медала спечелиха състезателите на великотърновския клуб “Калоян 92” на Държавното първенство по всестранна езда за подрастващи. В своята база в Арбанаси възпитаниците на Михаил Костов на практика дадоха на съперниците си само един сребърен медал в две възрастови групи.
При децата първите четири места бяха окупиране от представители на “Калоян 92”.
Анна Ангелова оглави класирането с Айсгърл още в първата дисциплина обездка, запази го в кроса и след като преодоля паркура без грешка взе титлата. Среброто и бронзът станаха притежание на съотборника ѝ Християн Петров, съответно с Адидас и Камикадзе. Четвъртото място зае Анна Ангелова с Арго.
При юношите шампионка на страната стана Николета Павлова с Каризма, следвана от столичанина Калоян Добрев с Нимфа и съотборничката си в “Калоян 92” – Силвена Тодрова с Визьорка. Тук битката за върха бе много оспорвана. Добрев дръпна след обездката, но Павлова излезе начело в кроса и запази първото място по време на прескачането на препятствия.
Паралелно с първенството се проведоха и съпътстващи турнири. В клас “Една звезда” победи Николета Павлова с Каризма, следвана от Калоян Добрев с Нимфа. Трети е състезателят на “Калоян 92”- Мартин Димитров с Пинкьор.
Русенецът Светлозар Славчев с Лисабон стъпи на върха на почетната стълбичка в клас “Н” (млади коне), следван от великотърновката Ирина Николова с Клодет. Трети отново е Мартин Димтров с Надарена.
“Това бе последното състезание да годината. Приключихме сезона по много добър начин”, сподели президентът на “Калоян 92” Михаил Костов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново