Турнирът в памет на Трифон Иванов става международен от 2017 година

Публикувано на чт, 28 юли 2016
466 четения

Българският футболен съюз ще покани детските отбори на “Бетис” (Испания), “Ксамакс” (Швейцария), австрийските “Рапид” и “Аустрия” и нашите “Етър” и ЦСКА за следващото издание на футболния турнир в памет на Трифон Иванов, с което той става международен, съобщи Бончо Генчев. Изборът не е случаен, това са все тимове, чийто екипи е обличал екскапитанът на националния отбор по футбол. Бончо Генчев, който е председател на Зоналния съвет на футболната централа в старата столица, съобщи новината по време на откриването на надпреварата на стадион “Ивайло”.
“Щастлив съм от факта, че с обединени усилия успяваме да сбъднем мечтата на почетния гражданин на Велико Търново и един от най-сърцатите български футболисти Трифон Иванов. Надяваме се, че младите футболисти ще поемат по неговия спортен път и ще прославят България. Феърплей и на добър час”, каза по време на откриването заместник-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев.
Церемонията бе уважена от майката на Трифон Иванов – леля Маринка, областния управител проф. Пенчо Пенчев, кметовете на Горна Оряховица и Павликени инж. Добромир Добрев и инж. Емануил Манолов, бившия футболист на “Етър” – Георги Трендафилов, общинските съветници от Велико Търново – Гергана Евтимова, Георги Недев и проф. Михаил Харалампиев, спортните експерти в общината – Йордан Дурчев и Георги Давидов, кметa на Поликраище – Марин Тодоранов.
Двата отбора от региона тръгнаха със загуби в надпреварата. “Виолетовите” надежди стартираха силно срещу “Нефтохимик” и с гол на Костадин Белалиев поведоха в резултата още във 2-ата минута. След това обаче допуснаха пълен обрат и с попадения на Пламен Славилов, Димитър Димитров, Християн Кънев и Божидар Митев гостите обърнаха резултата до 1:4 още през първата част. През втората етърци се събраха, Атанас Атанасов и Росен Върбишки стопиха аванса на съперника до 3:4, но не успяха да сътворят чудо. В другата среща децата на “Лудогорец” победиха горнооряховските си връстници със 7:0, като четири попадения заби Йоан Киров, по едно добавиха Николай Тинчев, Виктор Димитров и Светослав Лазаров.
Снощи около 20 часа приключиха мачовете в двете предварителни групи. Днес от 10 часа са двубоите за 5-6 и 3-4 място, финалът е от 11,30 ч.
Георги ГЪРЕВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново