ЦСКА спечели турнира „Трифон Иванов“, етърци са втори

Публикувано на ср, 31 авг. 2022
449 четения

ЦСКА спечели за първи път детския турнир „Трифон Иванов“, чието шесто издание се проведе във Велико Търново. На финала „червените“ се наложиха с 3:1 над „Етър“, който също за първи път в досегашните издания на турнира стигна до финал за купата.

Надпреварата бе за деца, родени 2011 г., като участваха шест водещи школи от страната. Първото издание бе спечелено от „Лудогорец“, а следващите четири – от „Левски“ (Сф). Организатори са Зоналният съвет на БФС в партньорство с Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви“.

ЦСКА стигна до финала, след като в групата надигра „Локо“ (ГО)  с 8:0 и „Берое“ с 1:0. „Виолетовите“ надежди, водени от Свилен Василев, пък стигнаха дотам, след като всички мачове в групата завършиха наравно. „Етър“ завърши 2:2 с „Ботев“ (Пд), като съперникът поведе с 2:0, но Антонио Великов и Калин Дъров донесоха ремито. Срещу „Левски“ пък етърци поведоха с 2:0 с попадения на Калин Дъров, но „сините“ изравниха. Другият мач „Ботев“ (Пд) – „Левски“ завърши 1:1 и така по-голова разлика етърци отидоха на финал.

Имаше символика в този финал, тъй като това са двата клуба у нас, в които игра легендата Трифон Иванов. Георги Тодоров с два гола изведе ЦСКА напред, а „Етър“ можеше до почивката да върне интригата, но пропусна дузпа. Калин Дъров с глава все пак намали, но също от дузпа Мартин Тулилов реши мача – 3:1.

За 3-4 място „Берое“ победи „Ботев“ (Пд) с 4:0, а за 5-6 място „Левски“ разгроми „Локо“ ( ГО) със 17:1. Наградите връчваха председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев, Игор Бакьов и Павлин Генчев, представителят на Община В. Търново Георги Давидов, кметовете на Павликени инж. Емануил Манолов и на Поликраище Марин Тодоранов. Приза за най-полезен играч взе Калин Дъров от „Етър“, а купата за „железен“ защитник на името на Трифон Иванов получи Костадин Гергинов от ЦСКА. Тя му бе връчена от майката на Трифон – леля Маринка, която пожела на малките футболисти да следват мечтите си и да стигнат нивото на легендарния бранител.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново