Трима състезатели на Таекуондо център “Хемус” ще участват на силен турнир с ранг G1

Публикувано на пн, 20 февр. 2017
134 четения

Трима от най-добрите млади състезатели на Таекундо център “Хемус” ще участват в четвъртото издание на турнира “София оупън 2017”, съобщи председателят на клуба Румен Димитров. От тази година надпреварата е от ранг G1 и на практика ще бъде най-силното състезание, организирано у нас в този спорт. Турнирите от категория G1 са сред най-авторитетните спортни изяви по таекуондо, имат най-висок ранг и носят точки за класиране на състезателите в световната и олимпийската ранглисти. Надпреварата ще се проведе на 3 и 4 март в “Арена Армеец” в София. Подобен род състезание не е провеждано досега в България и ще е предизвикателство за организаторите от столичния Таекуондо клуб “Рамус” и Българската федерация по таекуондо – стил ВТФ. Очакват се около 1400 участници от близо 40 държави. До момента регистрация са подали над 1000 участника от 28 страни. “Хемус таекуондо център” ще има своите представители при кадетите. Това са Габриел Йорданов (33 кг), балканският шампион Никола Дачев (37 кг) и Йордан Добрев (41 кг). Те ще се състезават в група кадети 12-14 години.
“Тримата се готвят усилено, за да се представят подобаващо. Участието им ще позволи да натрупат безценен опит срещу силни съперници”, сподели Румен Димитров.
През миналата седмица кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев получи почетна грамота от “Хемус таекуондо център” за принос и подпомагане развитието на Хапкидо в Горна Оряховица. Отличието бе връчено от Румен Димитров.
“За провеждането на всички семинари до сега винаги сме срещали изключителната подкрепа на инж. Добромир Добрев и на Общината, затова му връчваме тази почетна грамота. Не са много общините в страната, които така активно да помагат на спорта”, сподели Румен Димитров. С почетна грамота за принос и подпомагане развитието на Хапкидо в Горна Оряховица бе удостоен и грандмастър Чанг Хи Джанг в края на обучителния семинар. През май за състезателите на “Хемус таекуондо център” предстои Европейско първенство в дисциплината пумсе, което ще се проведе в Родос, Гърция.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново