Три шампионски титли за “Калоян-92” от държавното първенство по обездка

Публикувано на чт, 20 Ное. 2014
384 четения

Три златни медала спечелиха състезателите от клуба по конен спорт “Калоян-92” на Държавното първенство по обездка клас “Н”, една звезда, проведено в конната база в Арбанаси. Надпреварата събра най-добрите млади състезатели у нас в дисциплината. При децата до 14 години шампион стана Ирина Николова с Арго, която с другия си кон Дик е трета. При юношите до 18 години триумфира Йоана Петрова с Кортин. Шампион при мъжете в клас “Л” е Мирослав Илиев със Сидер.
Според Михаил Костов – председател на Управителния съвет на ККС “Калоян 92” Илиев е изпуснал титлата в клас “Н” в последния ден от първенството. През първите два дни, когато протекоха състезанията по обездка и крос, Мирослав Илиев води в класирането с Капучино и бе втори с Калвадор. През третия ден обаче, в който се проведе дисциплината конкурипик, и с двата коня бутна по едно препятствие и отстъпи назад. Така с Капучино великотърновският ездач е трети, а с Калвадор – четвърти.
В съпътстващото състезание силно се представи Мартин Димитров, който с Ваняно се подреди на първо място. Наградите на призьорите – купи и медали, връчи заместник кметът на Община В. Търново – Ганчо Карабаджаков.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново