Треньорът на “Академик” мислел да извади отбора си в Малчика

Публикувано на ср, 30 мар. 2016
175 четения

Наставникът на свищовския “Академик” Борислав Борисов сподели пред медиите впечатленията си от гостуването на тима му на “Ювентус” (Малчика), спечелено с 1:0.
“На 40 години съм, от дете съм във футбола, но такова чудо като в Малчика не съм виждал никога. Изключително агресивно поведение на играчите на домакините и публиката. Още през първото полувреме имаше няколко влизания в краката на наши футболисти за червен картон. В 44-ата минута Тошко Тодоров вкара гол след пряк свободен удар, но асистент-съдията вдигна засада и не го зачетоха.
Две-три минути след началото на втората част Тодоров бе фаулиран в наказателното поле на домакините и реферът отсъди дузпа, която Иван Ганев реализира за 1:0. От този момент до края бе страшно.
Поне 8 пъти публика масово влиза на терена и се разправя със съдиите и наши играчи. Футболистите на “Ювентус” ритаха здраво, посягаха и да удрят. При изпълнение на аут нашият вратар Иван Христов заложи топката, която бе изритана в него от Ивайло Дюлгеров от домакините, след което негов съотборник удари с ръка Христов. Вместо да ги изгони, реферът даде жълт картон на Христов. На практика през второто полувреме се е играло не повече от 5-6 минути.
В един момент мислех да извадя отбора, за да запазя здравето на футболистите ни. Направихме доста пропуски пред вратата на домакините, но и много атаки ни бяха спрени с несъществуващи засади”, разказа старши треньорът на свищовлии Боби Борисов.
“Академик”: Христов, Ганев, Трайков, Ангелов, Цолов, Каравелов, Ст. Иванов, Тодоров, Колев (85 Николов), Димитров (70 Георгиев), Н. Иванов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново