Тимове от Гърция и България с интерес към младия талант Ивайло Тодоров

Публикувано на пн, 4 юли 2016
930 четения

Горнооряховският “Локомотив” е проявил интерес към 21-годишния бивш халф на “виолетовите” Ивайло Тодоров. Великотърновецът вече проведе две тренировки с “железничарите”, в които бе ползван като централен защитник, и е оставил добро впечатление у старши треньора Ангел Червенков.
Интерес към него обаче проявяват от Гърция и изглежда по-вероятно Ивайло да заиграе отново в южната съседка.
Ивайло е роден на 12 декември 1994 г. и е юноша на “Етър”, като премина през всички възрасти в детско-юношеската школа на “болярите”. Негови треньори през годините са били Ивелин Младенов, Марин Николов, Петко Миланов, Стефан Николов… Една година е в Севлиево, а като първокурсник игра и в “Сливен” заедно с други двама етърци – Георги Колев и Цветан Петров.
Любимият му пост е вътрешен халф, действащ пред защитната линия, но на практика е играл на всички постове в халфовата линия. Качествата му не останаха незабелязани и Ивайло Тодоров стана част от мъжкия отбор на “Етър”, където игра цял сезон под ръководството на Сашо Ангелов. Започна подготовка и под ръководството на Калоян Чакъров, като вкара победния гол в контролата срещу “Видима-Раковски”, спечелена с 1:0. Воден от желанието да играе редовно, Ивайло обаче премина за един сезон в свищовския “Академик”. Тогава бе искан от втородивизионния “Добруджа”, но предпочете да остане при “студентите”. После дойде офертата от гръцкия “Кампаниакос”, но тъй като трансферният прозорец бе затворен, се върна в родния “Етър”. Само за 4 мача в края на есента Тодоров наниза 4 гола за “виолетовите”, но пое за Гърция.
Великотърновецът дебютира за “Кампаниакос” при равенството 0:0 със състава на “Каламария”. Отборът му е от град Каластра, разположен в близост до Солун. Целта пред тима бе да влезе в първите осем, тъй като в Гърция решиха да обединят двете трети дивизии в една. “Кампаниакос” изпълни целта си и от лятото ще е в единната трета дивизия. Ивайло игра в почти всички мачове, отчете се с един гол и куп асистенции.
Това предизвика интереса на гръцките мениджъри и в момента той има оферти от четири клуба, като договорката е, че няма да е на проби, а директно ще получи договор. Сред тимовете, в чието полезрение е, има и два от втора дивизия на Гърция. Междувременно дойде поканата и от влезлия в елита “Локо” (ГО), но административни проблеми възпрепятстват преминаването му при “железничарите” и най-вероятно от 20 юли Тодоров отново ще поеме към южната съседка. На този етап най-важното за него е да играе редовно, защото при неговите качества със сигурност наближава времето, когато Ивайло ще заиграе и в още по-големи отбори.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. dramagoal.gr

loading...
Пътни строежи - Велико Търново