Тихомир Иванов четвърти на европейското първенство по лека атлетика в зала

Публикувано на вт, 7 мар. 2017
166 четения

Тихомир Иванов записа най-доброто си представяне на европейско първенство по лека атлетика в кариерата си. На шампионата в зала, проведен в “Комбанк Арена” в Белград, в дисциплината скок височина състезателят на СК “Свилоза” завърши на четвърто място.
Спортист №1 на Община Свищов премина 227 см във финала. Той се препъна на 230 см, с което щеше да вземе медал. Тихомир има личен резултат в зала 228 см, които постигна и в събота, и бе първи в квалификацията, където нямаше неуспешен опит. Той можеше да вземе бронза и с 227 см, но направи досадна грешка в първия си опит на началните 218 см. Така беларусинът Павел Селиверстау, който нямаше нито един фаул, с 227 см спечели третото място. Втори се класира британецът Роби Грабарс с 230 см, а шампион стана лидерът в световната ранглиста – полякът Силвестър Беднарек, който скочи 232 см.
След финала Тихомир заяви, че нервността му го е лишила от спечелването на медал. “Бях нервен, не бях спокоен, както бях в квалификацията. Може би самото чувство, че съм на финал, че има толкова българи, които са тук да ме подкрепят, ми оказа влияние и се получи това напрежение около мен. Както и на мен, така и на треньора, и на всички ни се иска да мина границата от 230 см. Колкото и да не е, това тежи. Опитах се да го изолирам през цялото състезание. Когато скачах 227 см си мислех, че скачам 223 см. Опитах се да не мисля за височините. Скачах, за да се забавлявам. Не толкова колкото да вляза в тройката или да взема медал. Наистина, иска ми се, но може би няма да е сега. Трябва да изчакам още”, сподели Тихомир Иванов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново