Габриел Йорданов с призово класиране на “София Оупън”

Публикувано на вт, 7 мар. 2017
379 четения

Състезателите на Таекуондо център “Хемус” – Габриел Йорданов, Йордан Добрев и Никола Дачев, участваха в най-силния турнир по таекуондо, организиран досега в България – “София Оупън” с ранг G1. Това е първият в страната турнир по новите правила на WTF и съдии, треньори, и състезатели трудно се адаптираха в срещите. Играта в момента разрешава бутане с ръце, което дезорганизира състезателите.
Добро представяне и победна среща на осминафинал постигна Габриел Йорданов при кадети в кат. 33 кг, като успя да победи състезател на Сърбия с 16:3 точки. На четвъртфинала срещу противник от Италия Габриел загуби с 13:9, като до последно разликата беше 1 т. Йорданов зае 5-о място в категорията, което за първо такова силно състезание е добър резултат. Йордан Добрев и Никола Дачев не успяха да преминат елиминационните първи срещи срещу състезатели на Сърбия и не продължиха напред.
“Бяхме отишли с цел трупане на опит и постигнахме целта си, въпреки загубите. През месец май им предстои държавно първенство за деца и кадети в Ботевград”, коментира старши треньорът Румен Димитров.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново