Тихомир Иванов е Спортист № 1 на Свищов

Публикувано на вт, 12 ян. 2016
323 четения

Лекоатлетът Тихомир Иванов спечели анкетата за Спортист №1 на Община Свищов за 2015 г. Състезателят на СК “Свилоза” изпрати много силна година, в която се утвърди като №1 в България на висок скок при мъжете и младежите. През 2015 г. 22-годишният Иванов е двукратен държавен шампион на България, носител на златен медал от шампионата на асоциациите на балканските лекоатлетически федерации в зала, балкански вицешампион на открито, класира се четвърти на европейското отборно първенство – 2 лига, завърши на седмо място на европейското първенство за младежи до 23 г. и завоюва златен медал от клубното първенство на Сърбия.
На второ място в класацията е Миглена Райкова от СК “Джудоспорт”, взела злато у нас в категорията си и бронз от първенство на полуострова. Трети е Мартин Златев от Годжу карате клуб “Алеко”, също първенец на страната и медалист от Балканиада. По традиция в Свищов спортистите от четвърто до десето място в анкетата се подреждат по азбучен ред. За 2015 г. това са: Димитър Запрянов – Спортен карате клуб “Академик”, Магдалена Ботева – Хандбален клуб “Нове-99”, Мейджан Шабанова (тенис на маса) – Университетски спортен клуб “Д. А. Ценов”, Мирай Мустафов – СК по хокей на трева “Дунав”, Пламен Тодоров – СК по силов трибой “Олимпия” (Морава), Преслав Георгиев – СК по борба “Академик 2012” и футболният ветеран Стефан Трайков – ОФК “Академик”.
Общината ще награди и млади спортисти и треньори, постигнали добри резултати. Ще бъдат връчени и три приза са спортни постижения. Получават ги хандбалистката Лора Сарандева, която сега играе за “Бъки” (Габрово), лекоатлетът Иван Попов, състезател на “Берое” (Стара Загора), и художникът Камен Крумов, преодолял маршрута Ком – Емине.
Засега церемонията по награждаването на спортистите е насрочена за 22 януари в Първо българско читалище “Еленка и Кирил Аврамови”, съобщи експертът по въпросите на спорта в Общината – Марио Якимов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново