Пропадна общото събрание на “Академик”, Тафраджийски подписва със “Созопол”

Публикувано на вт, 12 ян. 2016
416 четения

Свищовският “Академик” няма нов президент и ново клубно ръководство засега. За 7 януари бе свикано Общо събрание на Общински футболен клуб “Академик”, но по организационни причини то е пропаднало. Досегашният президент и бивш зам.-кмет Емил Димитров и членовете на Управителния съвет се очакваше да подадат колективно оставка и на тяхно място да бъдат избрани други шефове. Промяната бе очаквана с оглед резултатите от местния вот в Община Свищов, на който бе избран нов кмет – Генчо Генчев. Надеждите са и новият градоначалник да бъде съпричастен с развитието на общинския футболен отбор, както в продължение на 16 години го правеше Станислав Благов.
Новата дата за Общо събрание е 27 януари, като обявата за него в петък бе публикувана. “Студентите” делят второто място с “Етър” след есенния дял от първенството на Северозападната “В” група, като изостават на 2 т. от лидера “Ботев” (Враца).
На 18 януари започва подготовка, съобщи старши треньорът Борислав Борисов. Междувременно нападателят Кристиян Тафраджийски напуска тима и от днес започва тренировки с втородивизионния “Созопол”. Интерес към Тафраджийски е имало и от няколко отбора от “А” група. Той е втори в класирането на стрелците за цялата Северозападна “В” група, като есента наниза 10 попадения за “студентите”.
Кои и колко ще са новите попълнения ще стане ясно, след като бъде структурирано ръководство на клуба и обявен бюджет.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново