Четири златни и един сребърен медал за таекуондо клуб “Инвикта” от турнира Sofia Cup

Публикувано на чт, 5 Ное. 2020
170 четения

4 златни и един сребърен медал спечелиха състезатели на Таекуондо клуб Инвикта от Международния турнир “Sofia Cup”. Турнирът се организира от ТК “Рамус” и Българска федерация по таекуондо турнир. Около 250 таекуондисти от 4 държави – България, Молдова, Северна Македония и Франция, се впуснаха в оспорвани срещи за медалите.
Таекуондо клуб “Инвикта” взе участие с 5 състезатели, водени от треньорите Пламен Николаев и Стефан Купичков. В клас Б при децата в категория до 21 кг Ростислав Песаров след две безапелационни победи взе златния медал. Катерина Тишкова, в категория до 25 кг, победи на полуфинала с много добра игра, но шанс не ѝ достигна на финала и остана със среброто. В клас Б кадети категория до 37 кг Ивайло Йорданов, който е действащ балкански шампион, беше за пореден път безапелационен и във финалната си среща победи с голяма преднина, завоювайки златен медал.
Истински фурор при децата в клас А направи Илиян Песаров, който спечели финалната си среща още в първия рунд с голяма точкова разлика, като със силната си и технична игра изправи публиката в залата на крака и получи бурни аплодисменти.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново