Четири наши екипажа застават на старт на рали “Сливен”

Публикувано на пт, 1 сеп. 2017
126 четения

Непредсказума битка между екипажите се очаква от 37-ото издание на рали “Сливен”. Състезанието е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА. Списъкът със заявените за участие екипажи достигна 40, а международното участие е повече от сериозно. Великотърновският клуб “Мегапорт” ще бъде представен от четири екипажа в класовете RС3 и RС4. Мирослав Ангелов и неговият навигатор Еди Сивов с Пежо 208 R2 са втори в общото класиране на първенството след трите кръга от шампионата. Освен екипажа Ангелов/Сивов и другия екипаж Антон Титов/Динко Георгиев (Ситроен DS3 R3 Макс), който участва в клас RС3, пристигна за подготовката на сливенския старт без възможност да направи подготовката на автомобила си преди седмицата, в която се провежда надпреварата. “Планинското състезание “Шипка – Дамасцена” беше основната ни подготовка за ралито в Сливен. Реално искахме да изпробваме настройките на ситроена на суха настилка, защото така стана, че в първите две ралита (Румъния и Твърдица – Елена) карах единствено върху мокри трасета”, обясни Антон Титов.
В клас RС3 заявени за участие са Емил Денев и Богомил Ненов, които ще се състезават с Рено Клио. В клас RС4 е екипажът Светозар Колев/Павлин Калчев с Рено Клио.
Рали “Сливен” включва 13 скоростни етапа с обща дължина 177.45 км, а общият километраж е 373.46 км. Състезанието се завръща по класическите скоростни отсечки “Молова гора”, “Котел”, “Стара река” и “Българка”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново