Свищовлия със златен медал от международен турнир по киокушин

Публикувано на ср, 6 апр. 2016
226 четения

Възпитаник на Стопанска академия “Димитър А. Ценов” спечели златен медал от международен турнир по киокушин карате. В Стара Загора се проведе 26-ото издание на ежегодния турнир за купа “Верея”, който по традиция събира изключително опитни състезатели при мъжете и жените в най-твърдия стил карате.
Димитър Запрянов заслужи най-високото отличие при мъжете до 80 кг от тазгодишното издание. След награждаването Димитър допълни златния медал и шампионската купа в колекциите си от трофеи в най-твърдия стил карате.
В престижната надпревара се изяви и София Вергилова – докторант в Стопанска академия “Димитър А. Ценов”. Тя достигна до полуфиналния кръг на международното състезание и се класира четвърта в дисциплината кумите при жените.
Тазгодишният турнир за купа “Верея” бе квалификация за европейското първенство по киокушин, което ще се проведе в Сърбия. Именно това доведе в град Стара Загора едни от най-опитните състезатели в киокушин.
Треньорът на студентите Митко Божанов очаква този пореден успех да помогне за популяризирането на киокушин сред възпитаниците на висшето училище в крайдунавския град и за превръщането му в университетски спорт. Пред трениращите този спорт в Свищов предстои традиционото състезание за деца в Нови пазар за купа “Ояма”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново