Свилен Митрофанов с пълен комплект медали от шампионата по лека атлетика

Публикувано на ср, 22 юни 2016
289 четения

С три отличия от Националния шампионат по лека атлетика за ветерани се завърна Свилен Митрофанов. Първенството се проведе в Пловдив. Свилен Митрофанов участва за последна година във възрастова група 45+, където конкуренцията беше изключителна. Великотърновският атлет стана шампион в спринта на 100 м с 12,7 сек., взе сребро на 200 м с 25,6 сек. и се окичи с бронз в отборното при мъжете.
“Добро представяне на този етап от подготовката ми. Следващата ми цел е балканиадата в Белград, която ще се проведе от 16 до 18 септември. Новите настилки на открито и в зала вече дават положителен ефект на резултатите и ми помагат за пълноценна подготовка”, коментира Свилен Митрофанов.
Неговата възпитаничка Анита Кръстева се представи отлично на националното първенство за мъже и жени в София. След двумесечно прекъсване по здравословни причини Анита се завърна с бронз на 5000 м с време 18.23.70 мин. и е четвърта на 1500 м с 5.05.67 мин. “В тактическо бягане и смяна на позициите в крайна сметка тя заслужено се качи на почетната стълбичка и завоюва бронзов медал”, каза още Свилен Митрофанов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново