Сухиндолци хвърлиха бомбата, победиха “Лайтс” като гост в областната група

Публикувано на чт, 16 апр. 2015
242 четения

13-ият кръг се оказа фатален за “Лайтс”, който допусна първа загуба през сезона, при това на свой терен от “Лозен” (Сухиндол). Великотърновци допуснаха 4 гола, а досега имаха за цял сезон инкасирани едва 5. Цветелин Георгиев откри за сухиндолци в 16-ата минута, а веднага след това Емрах Шабан удвои. Мартин Методиев от “Лайтс” пък получи червен картон. Веднага след почивката Петър Лятоу намали, но отново Шабан се разписа за 1:3. В 65-ата минута Калин Иванов с глава върна надеждите на домакините, но направилия силен мач Емрах Шабан стигна до хеттрик. “Лайтс” не се предаде и продължи да натиска, като в добавеното време и Светослав Александров от гостите също бе изгонен, а Калин Иванов от дузпа вкара за 3:4.
Успехът на сухиндолци върна интригата в челото, тъй като “Ресен 2012” се изравни по точки с “Лайтс” – по 34, а този уикенд именно “Лозен” (Сухиндол) приема и ресенчани. Те разгромиха в събота “Земеделец” (Козловец) с 5:0. След няколко пропуска в 40-ата минута Светослав Цветанов откри с глава, а още след центъра наниза и втори гол. Мариян Генов заби красив гол след почивката с удар от въздуха, а после при опит на вратаря на гостите да пресече остро подаване на Динко Дерменджиев стана 4:0. Петия гол вкара играещият президент Любослав Димитров.
“Чумерна” победи като гост с 1:0 “Левски” (Лясковец). Единственото попадение вкара Русев в 78-ата минута, като след удара му от 30 метра топката тупна и изненада вратаря на лясковчани.
Наравно 2:2 завършиха “Левски” (Стражица) и “Ботев” (Дебелец) в мач с 8 жълти и един червен картон (на Ивелин Гецов от гостите в 82-ата минута). Преди почивката стражичани поведоха с гол на Атанас Евтимов, а в 67-ата минута Венци Йорданов от фаул изравни. Малко преди края Петър Петров от дузпа вкара за 2:1, след като бе задържан в пеналта, но в продължението на мача Даниел Димитров с глава донесе точката за дебелчани.
2:2 направиха и “Изгрев” (Царевец) с “Янтра” (ПТ). Тръмбешчани откриха чрез Иван Иванов още в 3-ата минута, но Росен Димитров с глава изравни. В 63-ата минута Тихомир Антонов отново изведе гостите напред, но две минути преди края Ангелов стреля от фаул, топката рикошира и Октай Адем я насочи за равенството.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново