Шампионска титла и седем купи за “Калоян 92” по всестранна езда в Русе

Публикувано на чт, 16 апр. 2015
358 четения

Първи златен медал за годината донесе на Клуба по конен спорт “Калоян 92”  Мартин Димитров. 19-годишният представител на конната база в Арбанаси триумфира на Държавното първенство по всестранна езда за жени и мъже, проведено в Русе. В шампионата се включиха 32 участници от 8 клуба от Русе, София, Плевен, Шумен, Арбанаси и Варна, които се състезаваха в 4 класа. В Русе състезателите на великотърновския клуб грабнаха общо седем купи в първенството и съпътстващите турнири. Всестранната езда е най-пълната комбинирана дисциплина, призната от Международната федерация по конен спорт. Тя изисква от състезателите значителен опит във всички конни спортове и много добро познаване на коня и неговите способности, което се постига само след правилна и рационална тренировка. За да демонстрират своите умения, участниците в първенството трябваше през трите дена от състезанието да преминават през различни изпитания – обездка, крос кънтри и конкурипик. Горнооряховчанинът Мартин Димитров с кон Ваняно победи в най-високия и престижен клас “Две звезди”. Двойката поведе още в обездката, затвърди лидерската си позиция в крос кънтри, в прескачането на препятствия също се представи най-добре и грабна титлата, сподели Михаил Костов – президент и треньор на ККС “Калоян 92”.
В клас “Н” Мирослав Илиев с Надарена зае трето място. Също с бронз при мъжете и жените се окичи Николета Павлова с Каризма в клас “Една звезда”. Преди нея се подредиха  Бранимир Кръстанов от “Кайлъка” (Плевен) и Светлин Кръстанов от “Елит” (София).
16-годишната ученичка в Спортното училище в старата столица обаче победи при юношите и девойките до 18 г., където също се представи с Каризма. В същата възраст първо място на клуба донесе Ива Миткова с Каридо в клас “Н”.
При децата до 14 години “Калоян 92” също се представиха много добре. Анна Дойчинова се подреди втора със Замбо и трета с Алфа, първа е Александра Пенчева от клуб “Кентавър” (Русе).
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново