Стоян Владков и Иван Сираков взеха медали от националния университетски шампионат по крос

Публикувано на пт, 1 Дек. 2017
183 четения

Отличия извоюваха възпитаниците на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” в националния шампионат по лекоатлетически крос. Стоян Владков спечели титлата при мъжете, а съотборникът му Иван Сираков грабна бронзовия медал. Меижду тях се вклини представителят на Софийски университет Християн Стоянов. Първенството бе в Благоевград и бе организирано от Югозападния университет съвместно с Асоциацията за университетски спорт. Конкуренцията в студентската надпревара беше изключително висока – участваха национални състезатели по лека атлетика, ориентиране и триатлон.
Мъжкият отбор по лекоатлетически крос на ВТУ спечели второ място в отборното класиране, катко бе изпреварен само от Софийския университет. На трета позиция се нареди отборът на НСА “Васил Левски”.
Във великотърновския отбор участва още Валентин Шишков, който се класира на 11-а позиция, а поради контузия националният състезател по крос на България и студент във ВТУ Георги Гергов не успя да вземе участие в състезанието. Неговото отсъствие на терена стана причина отборът ни да изпусне първото място в отборното класиране. Ръководител на студентския отбор по лека атлетика е доц. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново