Стартира ремонт на дограмата на северната част на стадион “Ивайло”

Публикувано на чт, 11 Дек. 2014
691 четения

Подмяна на дограмата в северната част на спортен комплекс “Ивайло” започна в началото на тази седмица. Той се извършва от служителите на фирма “Валда”, които стартираха от залата по вдигане на тежести, която вече е готова.
Целта е до края на годината всички зали и централният вход да имат нова ПВЦ дограма. Това на практика означава, че след като преди седмица приключи подмяната на дограмата в южната част, целият стадион, без административната сграда, ще има нова дограма. Продължава и газифицирането на южните зали, където вече се поставят радиатори в съблекалните и коридора. На този етап лошото време пречи на поставянето на топлоизолацията, за което са необходими и положителни температури.
Проектът за реконструкцията на южната част от стадиона е на архитект Анелия Димова. Той предвижда топло и хидроизолация, подмяна на дограмата, газифициране на залите, вътрешен ремонт на помещенията, смяна на осветлението с енергоспестяващо. Закритата лекоатлетическа писта също ще претърпи сериозна реконструкция, като ще бъде отлята и нова настилка. Средствата за ремонта в размер на 2 170 000 лева с ДДС отпуска Министерство на младежта и спорта. Изпълнител е столичната фирма “Валмекс”.
Георги ГЪРЕВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново