Станислав Генчев: “Борихме се до края, но така и не намерихме верния път”

Публикувано на вт, 17 окт. 2017
217 четения

Двете агитки създадоха неповторима атмосфера по трибуните.

Старши треньорът на “Етър” Станислав Генчев не бе доволен от крайния изход на мача срещу “Левски”. Близо 11 000 души напълниха стадион “Ивайло”, за да видят битката между двата тима. В типично италиански стил, наложен от треньора им Делио Роси, гостите действаха прибрано и добре организирано в защита, след като още в началото на мача поведоха. До края “Левски” почти не създаде положение, но и не допусна никакви изненади пред своята врата, въпреки опитите за атаки на етърци.
“Не успяхме да попречим на една от най-силните страни на “Левски” – статичните положения. Знаехме, че на това разчитат, но “заспахме” още на първия корнер. Оттам нататък мачът се разви както те искаха – да играят на контраатака. Пробвахме, борихме се до края, но така и не успяхме да намерим верния път и да създадем голово положение, въпреки усилията. Опитахме да променим начина на игра, но така и не намерихме верния път към вратата. “Левски” с нищо не ме изненада, точно това очаквах. ЦСКА играе доста по-атакуващо, докато мачовете на “Левски” са по този сценарий”, коментира Станислав Генчев.
Наставникът отдаде дължимото на великолепната публика. “Велико Търново е футболен град, хората са зажаднели да гледат хубави мачове. “Етър” се противопостави достойно на ЦСКА, днес като игра не беше толкова лошо, но резултатът е лош за нас. Но съм щастлив, че играем пред такава публика, която ни подкрепя до последния момент. След мача изпратиха момчетата с аплодисменти, което е голяма оценка за труда им. Само мога да се надявам и в следващите мачове да играем пред пълен стадион, това е празник за града, а футболистите се чувстват страхотно”, добави Генчев.
Италианецът Делио Роси показа лаконичен и практичен стил и в изказванията си: “Открихме рано, но трябваше да вкараме втори гол, за да може да затворим мача. Имахме възможности – трима на един, трима на двама, ако бяхме по-концентрирани в атака, можехме да вкараме второ попадение. Дали Обертан ще играе срещу ЦСКА? Без значение дали е контузен, или не, тепръва ще преценя дали да го пускам. Не мога да прогнозирам мача с ЦСКА, ще видим какво ще се случи. Готвим се за него, както и за всеки друг. Ще дадем максимума от себе си, в това можете да бъдете сигурни”.
Сашо Александров (“Етър”):
“Трудно се създаваха положения, едно статично положение беше разликата в мача. Не си спомням “Левски” да са имали друго положение, освен в края на Мапуку, когато ние се бяхме оголили в търсене на гол. Не заслужавахме да загубим. “Левски” явно са решили така да играят, някой мач това ще им изиграе лоша шега. Пожелавам им да бият ЦСКА в дербито. Радвам се, че “Етър” се раздаде, показахме, че никак не сме лош отбор.”

Анатоли ПЕТРОВ, снимки Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново