Анита Кръстева е държавен вицешампион на маратон за жени, Калин Василев шести

Публикувано на вт, 17 окт. 2017
424 четения

Анита Кръстева спечели сребърен медал от националното първенство по маратон за 2017 година. Великотърновката спечели отличието по време на 34-тото издание на софиийския маратон, който събра рекордните 4410 участници на старт, а чужденците бяха 744, което е два пъти повече от миналата есен. За Кръстева, която спечели маратона на София през 2012 година, това бе десети маратон в кариерата. Тя пробяга дистанцията за 3:04:36 ч. и остави зад себе си четирикратната шампионка на това състезание Милка Михайлова. Национална шампионка стана Радосвета Симеонова (Добруджа 99 – Добрич).
Симеонова и Кръстева са единствените българки намерили място в десетката на маратона при жените. Кенийката Рут Матебо триумфира на маратона на София с 2:40:30 ч. и заслужи големия джакпот от 20 000 лв. във веригата маратони “Бягането – начин на живот”. Симеонова завърши на пето място с личен резултат, Анита Кръстева е десета.
Калин Василев се подреди на шесто място в националното първенство по маратон при мъжете. Състезателят на “Атлетик 91” спря хронометрите на 2:53,45 ч. Съотборниците му Павлин Димитров и Иван Цанов са съответно четиринадесети и осемнадесети.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново