“Боровец” е втори във Висшата лига по тенис на маса за мъже

Публикувано на вт, 17 окт. 2017
186 четения

СКТМ “Боровец” записа три победи от 4 срещи в първия кръг на първия турнир на Висша лига по тенис на маса за мъже. По традиция държавното отборно първенство бе открито в КК Албена. За “Боровец” дебютира Петко Габровски, който е четвърти в националната ранглиста за 2017 година. Лясковчанинът игра последно за “Дигеста Профиспорт 2007”. Другите две ракети на горнооряховския клуб са Светлин Беров и Йонко Ненков.
Отборът на “Боровец” стартира с труден успех срещу “Стоянстрой” (Пловдив) с 4:2 победи. Последва успех с 4:1 над “Добруджа” (Добрич) и категорична победа с 4:0 над “Хасково”. Четвъртата среща противопостави “Боровец” на фаворита за тази година в тенислигата “Дунав” (Рс). Русенският тим е събрал целия национален отбор на България – Петьо Кръстев, Тодор Александров и Денис Коджабашев, както и Стефан Лъвчиев. Срещу тази силна конкуренция горнооряховските тенисисти отстъпиха с 0:4. Във временното класиране СКТМ “Боровец” се нареди непосредствено след “Дунав”, който записа четири победи с 4:0. Вторият турнир е на 1 и 2 декември във Варна. Тогава ще се определи класирането след първия етап от първенството, след което започват четвъртфинали.
Междувременно Марио Якимов от Свищов се класира на второ място в есенното издание на международния турнир по тенис на маса в к.к. Албена. В турнира участваха състезатели от България, Румъния, Русия и Канада. Свищовският тенисист участва при ветерани във възрастова група 50-59 години. Якимов, който беше поставен под № 1 в схемата, постигна четири победи в груповата фаза, а в спора за първото място отстъпи пред Любомир Янакиев и се окичи със сребърен медал.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново