Станимир Чолаков финишира първи в Елена, Сергей Лагкути спечели Северната част на Колоездачната обиколка на България

Публикувано на чт, 7 сеп. 2017
158 четения

Награждаване на призьорите от етапа в Елена.

Станимир Чолаков от “Униевро Хемус” (Троян) спечели 3-ия етап от 66-ата Международна колоездачна обиколка на България. 68 колоездачи от 15 отбора успяха да преодолеят етапа с дължина 111 км от Свищов до Елена, който бе без големи разлики във височините.
Победител във 2-ия етап стана италианецът Николас Тивани, който бе най-бърз по разстоянието от Плевен до Свищов. Станимир Чолаков донесе втора българска етапна победа. Състезателят на “Хемус” пресече първи финалната линия, преодолявайки дистанцията от Свищов до Елена за време 2:33,38 ч. На 3 сек. след него се нареди англичанинът Калъм Фъргюсън. Трети на 47 секунди от победителя е Станислав Башков от КК “Минск” (Беларус). Последната времева премия беше между Г. Оряховица и Лясковец, когато атакуваха Чолаков и Фъргюсън. Тук те се откъснаха пред основната група и водеха битка до самия край за етапната победа.
Украинецът Сергей Лагкути спечели Северната част на Колоездачната обиколка на България, след като завърши в основната група в етапа до Елена. Лагкути, освен че спечели северната част от Обиколката, взе със себе си и другите две индивидуални награди – фланелката за катерачи и тази за активност. Николас Перес спечели надпреварата за най-добър млад колоездач до 23 г. Втори в генералното класиране е Александър Алексиев от “Несебър Шокблейз”. Трети в подреждането е Николае Тановичи от румънския клуб “Туснад”. Двете премии за активност в 3-ия етап спечелиха съотборниците в “Униевро Хемус” Матиас Муньос и Станимир Чолаков. Наградата за най-добър млад състезател в етапа отнесе Калъм Фъргюсън. “Колс тийм” спечели отборната надпревара в Северната част на обиколката.
Вчера бе почивен ден, в който колоездачите присъстваха на празничния концерт по случай Деня на Съединението, организиран от Община Елена за гражданите и гостите. Днес колоездачите ще пресекат Стара планина в най-дългия и изтощителен етап от Елена до Ивайловград, който е с дължина 235 км.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново