Сребро и бронз за боксьорите на “Ивайло ВТ” на държавното първенство и купа България

Публикувано на ср, 19 Ное. 2014
633 четения

Треньорът Евгени Донев (в средата) похвали медалистите Тинко Банабаков и Пламен Иванов.

С два медала се завърнаха състезателите на “Ивайло ВТ” от шампионата в Добрич – първи кръг на държавното лично-отборно първенство по бокс за мъже и купа България. 102 състезатели от клубове от цялата страна си оспорваха отличията в лекоатлетическото крило на зала “Добротица”. Треньорът Евгени Донев разчиташе на двама боксьори, които спечелиха сребърен и бронзов медал. Националът Тинко Банабаков стигна до финал в категория до 52 кг. Любопитно е, че великотърновският боксьор не срещна противник на ринга до решителната среща за златото. Тинко бе поставен в горната част на схемата и почиваше в първия кръг. На четвъртфинала съперникът му Борислав Христов не излезе на ринга, а на полуфинала същото стори и Джино Благоев от Славия. На финала Тинко се изправи срещу европейския шампион и носител на купа Странджа Стефан Иванов от Левски. Софиянецът слезе от по-горната категория и имаше предимство да е изиграл три мача до финала. Първите два рунда бяха за Иванов, докато в третия Банабаков показа класа и го взе, но съдиите присъдиха победа с 3:0 за Стефан Иванов.
Треньорът Евгени Донев сподели, че на този етап от подготовката е доволен от Тинко, на когото през април 2015 г. му предстои участие на европейско първенство по бокс за мъже, което се явява и квалификация за олимпиадата в Рио де Жанейро. Според него Банабаков е направил добър изграждаш мач срещу Иванов.
Приятна изненада в Добрич поднесе дебютантът при мъжете Пламен Иванов. 17-годишният ученик в ПГСАГ “Ангел Попов” завоюва бронзов медал в категория до 60 кг, което е най-сериозното му постижение в кариерата досега. Пламен, който още е в старша възраст, победи с технически нокаут в първия рунд Благой Иванов от Славия. На полуфинала го очакваше бившият световен шампион Детелин Далаклиев, който се оказа непреодолимо препятствие. На боксьора от клуб “Мизия 80” (Плевен) му бяха необходими 2 рунда, за да надвие Пламен, а малко по- късно спечели и златото в категорията. След успеха Далаклиев заяви, че голямата му цел е да спечели медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро.
Евгени Донев похвали Пламен Иванов и прогнозира,че го очаква добро бъдеще.
Юношата разкри, че мечтата му е да стане шампион и да бъде национал.
“Трябва да подобря обратния гард и техниката сии да работя за сила”, каза Пламен Иванов.
Георги ГЪРЕВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново