Спринтовата щафета на България е 16-а на световното студентско първенство

Публикувано на пт, 5 авг. 2016
182 четения

Шампионите и медалистите на средна дистанция и спринтова щафета бяха излъчени на Световното студентско първенство по ориентиране, провеждащо се в Унгария. Иван Сираков продължава да се представя най-добре от българските участници в надпреварата. На средна дистанция при мъжете горнооряховчанинът се класира на 33-то място в конкуренцията на 113 участника. Представителят на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” пробяга 5,6 км с 23 контролни точки за 39:15 мин. Сираков тръгна силно и през първата трета на състезанието се движеше трети, след това запази за дълго време осмо място, преди да допусне грешка на 21 точка, която го свали в класирането.
“Средната дистанция се проведе на много разнообразен и труден район. Успях да бягам много добре почти до края и щях да бъда щастлив, но за съжаление направих голяма грешка за 21-ва точка и след това просто се прибрах, за да финиширам 33-ти”, написа в личната си страница в социална мрежа Иван Сираков.
Световен шампион стана Оскар Сьоберг от Щвеция, който бе по-бърз от Сираков с 6 мин. Димитър Желязков (НСА) е 57-ми, Стефан Михайлов (МУ Варна) е 83-ти. При жените световна шампионка на средна дистанция стана Лилиан Форсгрийн от Швеция. Лилияна Гоцева (ЮЗУ Благоевград) е 28-ма, Антоанета Дяксова (СУ – София) е 53-та. Общо 88 жени се състезаваха на 4.4 км.
В спринтовата щафета, проведена по интересен маршрут в центъра на Мишколц, България бе представена от Лилияна Гоцева, Тони Дяксова, Иван Сираков и Стефан Михайлов. Националите ни заеха 16-о място в крайното класиране. Най-добре бягаха Сираков и Гоцева, които дадоха 11-о време на своите постове.
Вчера световното първенство завърши с щафетите. Сираков стартира на първи пост, Желязков на втори, а Михайлов на трети.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново