Спортният министър Красен Кралев откри ремонта на залите на “Ивайло”

Публикувано на пт, 5 мар. 2021
619 четения

Спортният министър Красен Кралев дойде във В. Търново за началото на ремонта на северните зали на стадион “Ивайло”. “Въпреки трудната заради пандемията година правим каквото можем за развитието на спорта, винаги съм имал отлична комуникация с министър Кралев. Лично той пое ангажимента за ремонта и вече пристъпваме към работа”, заяви кметът на В. Търново Даниел Панов.
“Над 500 млн. лв. бяха инвестирани в спортната структура в цялата страна, след като 25 г. не бе направено нищо. Държах да увеличим средствата за спортните клубове, до края на следващия мандат ще има 200 % увеличение. Заплатите на треньорите трябва да станат достойни. Направихме доста за В. Търново, сега отпуснахме и 400 000 лв. за ремонта на залите, който трябва да стане в бързи темпове”, каза спортният министър.
Ремонтът е на два етапа – първо ще бъдат ремонтирани четирите северни зали, ще бъдат сменени покривите им. Вече е избран изпълнител и ремонтът стартира. Предвидена е топлоизолация на всички външни стени, вътре ще бъдат подовите покрития, вътрешен ремонт и вентилация. По време на този етап трябва да стане и отоплението на част от залите. На втория етап ще се правят и помещенията, които още не са отремонтирани. Преди време вече от общината бяха обновени съблекалните на футболния отбор, съдийската стая, направена бе зала за пресконференции.
Красен Кралев се срещна с ръководителите и треньорите на спортните клубове от В. Търново, които му поставиха ред въпроси – по треньорските лицензи, за необходимите пособия за спортната гимнастика, подиум за художествената гимнастика, след като вече получиха килим. Клубът организира държавни първенства.
Велико Търново ще бъде отново домакин на държавното първенство по лека атлетика за мъже, жени и подрастващи, съобщи кметът инж. Даниел Панов. За тази цел от директора на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов бе поставен въпросът за оборудване на лекоатлетическата писта – препятствия, скочища. Обсъждано бе и евентуалното изграждане на сектор за хвърляния. Министър Кралев заяви, че в момента се правят в два града на страната.
Петко Павлов постави въпроса, че е необходима нова спортна зала за отборните спортове като хандбал, баскетбол, волейбол. Тя трябва да е с размери на игрището минимум 20х40 метра, трибуни и 4 съблекални. Министърът поясни, че изграждането на такава зала с 500 места за зрители е 3 млн. лв., а за 1000 места – 4 млн. лв. Обсъждан бе въпросът и за басейните в града за плувните клубове. “Това са скъпи съоръжения, но плуването е изключително важен спорт. Ние сме в дълг към него и в следващия мандат ще се акцентира в инвестициите и за този спорт”, коментира Красен Кралев.
Кметът Даниел Панов връчи Старопрестолна грамота на треньора Николай Гемижев по повод неговата 65-а годишнина.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново