Спортист № 1 става ясен на 17 декември

Публикувано на пн, 14 Дек. 2020
195 четения

Гласуването в анкетата е онлайн, няма да има официална церемония

Велико Търново за поредна година ще има своя Спортист № 1, но пандемията поради коронавируса ще сложи своя отпечатък върху настоящото издание. За първи път гласуването в анкетата се провежда онлайн, а тържествена церемония в Община Велико Търново няма да има заради противоепидемичните мерки. Спортистът на 2020 г. при мъжете и жените, победителят при юношите и девойките, всички призьори от топ 7 в двете възрасти, както и Треньор № 1 ще получат своите парични награди по банков път, съобщи главният експерт по спорта в Община В. Търново Георги Давидов.
По традиция Спортистът на годината при мъжете и жените взема 600 лева, подгласниците му съответно 500 и 400 лв., класираните между четвърто и седмо място – по 300 лева. Спортист № 1 при юношите и девойките ще бъде стимулиран с 400 лева, подгласниците му съответно с 300 и 200 лв., а заелите местата между четвърто и седмо получават по 180 лева. Премията за Треньор на годината е 300 лева.
Спортните клубове от старата столица по традиция да края на ноември изпращаха своите кандидатури, адресирани до кмета Даниел Панов и внесени в Община Велико Търново. Право на номинации имаха всички спортисти, състезаващи се за спортни клубове от града и общината.
След окончателната обработка стана ясно, че претендентите при мъжете и жените са 12, те са представители на седем вида спорт – автомобилизъм, борба, бокс, конен спорт, лека атлетика, плуване и хандбал. По-голямата част от тях са държавни шампиони за 2020 г. и победители в големи международни състезания. Осем са кандидатурите за Треньор № 1 на В. Търново, работещи за спортовете бокс, борба, карате, лека атлетика, плуване, спортна гимнастика и хандбал.
За поредна година най-оспорвана ще бъде конкуренцията за отличието при юношите и девойките, тъй като повечето спортни клубове в общината работят главно с подрастващи и успехите никак не са малко. 25 са младите спортисти с шанс да влязат в топ 7, като повечето от тях са шампиони на страната в своята възраст. Те са представители на 11 вида спорт – борба, бокс, картинг, карате, конен спорт, лека атлетика, модерен петобой, плуване, спортна гимнастика, стрелба с лък и хандбал.
Право на глас имат представители на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта при Великотърновски общински съвет, по един журналист от местните медии и спортните експерти от общината. Те вече получиха обобщените справки с постиженията и по електронната поща ще изпратят своя вот, като крайният срок е 17:00 ч. днес. След преброяването на гласовете публично чрез медиите ще бъдат обявени и имената на победителите, като това ще стане в четвъртък, 17 декември.
Носителят на наградата “Трифон Иванов” ще бъде официално обявен и награден в началото на 2021 г. Причината е, че заради пандемията е закъсняло подаването на кандидатурата и тя няма да успее да бъде разгледана от комисията по спорта, туризма, децата и младежта и своевременно внесена за гласуване на последното за годината заседание на Общинския съвет. Както вече съобщихме, кандидат за отличието е капитанът на юношите на “Етър” до 17 г. Кристиян Димитров.

сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново