Ще предават пряко мачове на “Етър” във Втора професионална лига

Публикувано на чт, 21 юли 2016
318 четения

Мачове на “Етър” ще бъдат предавани пряко в първенството на Втора лига. “Диема Спорт” ще продължи да излъчва по един мач от втория ешелон и през новата кампания.
Началото на шампионата във втората ни дивизия трябва да бъде дадено на 6 август, събота, като мачове ще има също в неделя, както и един в понеделник. Именно последният – в понеделник, е предвиден за пряко предаване.
Жребият за програмата в новата Втора професионална лига ще бъде теглен най-вероятно на 3 август, едва три дни преди старта на първенството. Крайният срок за лицензиране изтича на 25 юли, а пълният състав на групата ще бъде обявен на 27 юли.
Твърде вероятно е обаче тя да бъде съставена само от 14 отбора, въпреки първоначалния план да е от 16 тима. В момента сигурните тимове за втория ни eшелон са едва 13. Интересното е, че от миналогодишния му състав останаха само 8 клуба, новите членове са “Етър” и “Несебър”, а покана за участие получиха и “Локомотив” (Сф), “Витоша” (Бистрица) и “Ботев” (Вр). Участие вече отказаха “Черноморец” (Балчик) и “Розова долина”, а желание да се включат имат изпадналите “Спартак” (Пл) и “Добруджа”, но по закон изпаднали отбори не могат да бъдат връщани. Така според запознати футболната ни централа е принудена да свие бройката от 16 на 14 и така да бъде търсен само още един тим.
Както е известно, в новия формат на Първа лига от “Б” група влязоха “Дунав” и поканените “Локомотив” (ГО), “Верея” и “Нефтохимик”, а тимът на “Поморие” загуби баража от “Монтана” и остана във Втора лига.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново