Школата на “Етър” със силно представяне, купи и медали в надпреварата за “Несебър къп”

Публикувано на ср, 31 авг. 2016
199 четения

С куп отличия се завърнаха и отборите на “Етър” от детския турнир “Несебър къп”. Четири от шестте формации на великотърновския клуб спечелиха медали и бяха сред призьорите.
Второ място, купа и сребърни медали извоюваха родените през 2005, 2006 и 2008 година, бронзови медалисти са набор 2003, а родените 2007 година взеха 4-ото място.
Много оспорвана бе борбата при набор 2006 г., където “Етър” се класира за финала след категорични победи в групата с 9:0 над “Миньор”, 4:0 над “Септември” и 4:2 над “Несебър”. Във финалния мач етърчетата отстъпиха след достойна игра с минималното 1:0 от градския съперник “Болярчета”.
Второ място и вицешампиони са и набор 2005 година. Тимът взе категорични победи с 5:1 над “Сините камъни”, 5:0 над “Миньор”, 1:0 над “Розова долина”, направи 0:0 със “София спорт” и игра решителен мач за първото място срещу силния тим на “Черноморец”, на който отстъпи с 5:1. Представянето на отбора обаче бе много силно и също даде заявка за отлично бъдеще.
Вицешампиони са и най-малките, родени 2008 година. В тяхната група се игра “всеки срещу всеки”, като етърци спечелиха със 7:0 над “Несебър”, 5:0 над “София спорт”, 6:1 над “Болярчета-2”, завършиха наравно 2:2 със “Звездичка” и отстъпиха с 2:3 само на “Болярчета-1”.
Набор 2003 година стигна до бронзовите медали в турнира, като взе победи над “Септември” и “Бригада”, направи реми 1:1 с “Хасково” и загуби от “Сините камъни”.
Много добро бе и представянето на родените 2007 година. Те спечелиха чудесни победи с 4:0 над “София спорт” и 4:1 над “Звездичка-1”, но загуба от “Берое” ги прати да играят за 3-4 място, където завършиха 0:0 с “Болярчета” и само рулетката на дузпите ги остави четвърти.
Петият отбор на “Етър” – родени 2004 година, спечелиха с 3:0 над “Несебър”, завършиха 0:0 с “Розова долина” и отстъпиха на “Спартак” (Пл) и “Миньор”.
“Турнирите не са ми мерило като резултати, по-важни са мачовете от първенството. Като цяло, 4-5 мача са много за тези деца и бе трудно да издържат. Много съм доволен от представянето на 2007 г., заслужаваха медал и това бе разочарование за тях. Що се отнася до мача за 3-4 място с “Болярчета”, разделихме си по едно полувреме. През първата част бяхме по-добри, изпуснахме няколко чисти положения. После се измориха, имаше и болни деца, което оказа влияние. Съперникът имаше две чисти положения, удари и една греда. Като цяло стана мъжки мач, добре играха и двата отбора и ги поздравявам. Дузпите вече са въпрос на късмет”, заяви треньорът Стефан Николов.
“Набор 2006 година играха силно, но на финала днес не показаха потенциала си и малко разочароваха. Имахме и много болни. Стана силов мач, без много положения и за двата отбора. Набор 2004 г. също имаха много мачове и това им се отрази. Имаше и отбори, които видимо играха с нередовни състезатели. По-важно е първенството и се надявам, че ще покажем с играта си силните страни на етърската школа”, обобщи Стефан Николов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново