ШК “Асеневци” и Априлци домакини на държавното

Публикувано на пт, 2 юли 2021
120 четения

ШК “Асеневци” организира държавните индивидуални първенства за деца за 2021 г., а домакин бе Община Априлци. Децата до 8 и 10 години излъчиха шампионите на България и определиха най-заслужилите, които ще представят страната ни на световната сцена. В първенствата по класически шахмат децата бяха разпределени в 4 групи, всяка от които изигра по 7 кръга на контрола 1:30 + 30 секунди добавено време на ход.
При момичетата до 8 г. шампионка стана Александра Пехливанова от ШК “Пловдив”. В групата на малките момчета триумфира Велислав Захариев от “Елит” (София), а трети е Виктор Стоядинов от “Етър”. В групата на момичетата до 10 г. със злато се окичи Яна Матеева от “Чесбомб” (Пд). Битката при момчетата до 10 г. бе изключително оспорвана до самия край, но спечели Александър Цолов от ШК “Пловдив”, а втори остана Теодор Тутеков от ШК “Асеневци”.
Призьорите бяха наградени с купи и медали от кмета на Община Априлци инж. Тихомир Кукенски. Всички участници в турнира получиха грамота за участие и “Учебник по родинознание за 1-4 клас”. “За нас бе огромна чест и удоволствие да бъдем организатори на тези престижни първенства. Това е трета поредна година, в която БФШ-1928 ни доверява домакинството. В последните две години ние избираме Априлци за провеждането на състезанията, на които благодарим сърдечно!”, споделиха организаторите и ръководители на ШК “Асеневци” Цвета Галунова и Даян Нинов.
До края на седмицата предстоят останалите две дисциплини по ускорен шахмат и блиц, които също ще излъчат своите шампиони.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново