Шест шампионски титли на България е спечелил ККС “Калоян 92” през 2014 г.

Публикувано на пт, 6 февр. 2015
186 четения

Шестима шампиони на България през отминалата 2014 година има клуб по конен спорт “Калоян 92”, съобщи председателят и треньор в клуба Михаил Костов. В момента в Арбанаси се отглеждат 55 коня, за които се грижат треньори и състезатели. От 15 до 17 май тази година “Калоян 92” ще бъде домакин на международен турнир по всестранна езда.
Преди години надпреварата бе неразделна част от спортния календар на клуба, но след началото на ремонтните дейности на манежа традицията бе прекъсната. С решението на Федерацията сбъдваме мечтата си да възстановим състезанието, добави Михаил Костов.
Безплатни тренировки по езда за деца и ученици предлага конната база в Арбанаси. Най-малките начинаещи ездачи ще усетят тръпката на гърба на пони, а по-големите ги очакват десет кротки учебни коне. Треньорите очакват желаещите да се запознаят с конния спорт отблизо всеки ден от вторник до неделя включително от 8 до 17 часа през есeнно- зимния сезон, и до 20 часа през пролетно-летния. Тези, които се запалят истински по конния спорт, ще продължат развитието си като състезатели, а останалите винаги могат да гостуват в базата, за да пояздят, уточни Мишо Костов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново