Шампионките от “Етър-64” бяха приети от кмета Даниел Панов

Публикувано на вт, 14 юни 2016
263 четения

Кметът на Велико Търново Даниел Панов прие в Общината хандбалистките на “Етър-64” – шампионки на България при жените. Състезателките бяха водени от клубния президент Атанас Атанасов, старши треньора Йонка Генчева и директора на Спортното училище Снежина Михова.
“Това е деветата ни шампионска титла в последните 14 години при жените, а 12 пъти сме печелили и Купата на България. Тази серия ни изведе на трето място във вечната ранглиста след НСА и ЦСКА, които бяха хегемон навремето. Повечето ни състезателки са и треньори в клуба, а вече имаме и мъжко направление – догодина ще участваме с 10 и 11-годишни момчета. Надяваме се да подаваме кадри за Спортното училище и при момчетата. Основата е широко поставена, имаме 150 деца в школата, което ни поставя на второ място в града след футболния “Етър”, заяви Атанас Атанасов.
“Благодаря от името на всички великотърновци, че давате пример с постиженията си. Знам колко труд и усилия струва тази титла. С нея защитавате и авторитета на старата столица като спортен град. Надявам се, че и занапред ще давате всичко от себе си”, заяви Даниел Панов и припомни, че т.г. “Етър-64” получава 15 000 лв. по системата за финансиране.
Снежина Михова също поздрави девойките, по-голямата част от които са в Спортното училище и освен добри състезателки са и отлични ученички. Йонка Генчева пък представи поотделно всички състезателки и не спести добрите си думи за всяка от тях.
Президентът на клуба Атанас Атанасов постави въпрос за пълноценното ползване на спортната зала от хандбалния клуб, като заяви, че за разлика от бадминтона и волейбола “Етър-64” има пълна школа, има успехи във всички възрасти и трябва да се подготвя при адекватни условия. За тази цел клубът смята да отправи писмо до “Спортни имоти” за преразглеждане графика за ползване на залата.
Кметът връчи отново шампионската купа на хандбалистките и златните им медали, като накрая по традиция си направиха обща снимка с отбора.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново