Савина Ганчева стана старши треньор на националния ансамбъл на Канада

Публикувано на пн, 21 Дек. 2020
966 четения

Савина Ганчева – президент и старши треньор на великотърновския клуб по художествена гимнастика “Етър”, ще продължи кариерата си в чужбина. Тя е спечелила международен конкурс, обявен от Федерацията по художествена гимнастика на Канада и ще води националния ансамбъл на страната. Веднага след празниците тя заминава за Торонто, където я очакват бъдещите ѝ възпитанички. Първите три месеца от договора и с канадците са изпитателен срок, контрактът ѝ като старши треньор е за една година.
Савина Ганчева е дъщеря на една от най-известните бивши великотърновски спортистки и треньорки Антоанета Ганчева. През 1992 г. след участие на световно и европейско първенства с националния ансамбъл по художествена гимнастика на Нешка Робева е избрана за спортист № 1 на старата столица. По-късно играе и при Илиана Раева. През 2000 г. завършва НСА и заминава да работи в чужбина – Кипър, Франция и Великобритания, където е треньор на клуб “Спелторн”.
След завръщането ѝ в старата столица възроди дейността на клуба по художествена гимнастика. През 2016 г. Савина Ганчева бе избрана за Треньор № 1 на В. Търново, след като воденият от нея ансамбъл стана шампион на България при девойки младша възраст – категория елит.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново