В “Етър” готвят сериозни промени, отпратиха петима, ще взимат нови

Публикувано на пт, 18 Дек. 2020
705 четения

Преслав Боруков е искан от няколко отбора.

Антон Огнянов изигра доста мачове през годината, в която носи екипа на “Етър”.

С петима футболисти се раздели “Етър” ден след края на есенния полусезон, в който безславно завърши на последното място. Това анонсира явното желание на ръководството да направи сериозни промени в зимната пауза и да попълни тима с по-качествени футболисти.
Договорите на халфовете Свилен Щерев и Даниел Пехливанов, както и на защитника Георги Купенов бяха прекратени по взаимно съгласие и те вече могат да си търсят нови отбори. Прекратен бе и договорът за преотстъпване на нападателя Валентин Йосков. Той дойде през лятото от ЦСКА-1948 по настояване на бившия старши треньор Петко Петков с опция за една година, но разочарова с представянето си и от “Етър” го отпратиха обратно.
Още през октомври клубът се раздели със защитника Иван Скерлев, като тогава се заговори, че заедно с него ще си тръгне и Антон Огнянов. Халфът обаче имаше договор до края на 2020 г. и новият треньор Александър Томаш дори го ползва в мачовете. В крайна сметка, след като контрактът изтече, от “Етър” вчера обявиха, че няма да му бъде предложен нов.
Ръководството на клуба изказа своята благодарност на Антон Огнянов, Валентин Йосков, Даниел Пехливанов, Свилен Щерев и Георги Купенов за представянето им с виолетовия екип и им пожела успехи занапред в състезателните им кариери.
Така напусналите до момента станаха шестима, но дали седмият ще бъде голмайсторът на тима Преслав Боруков, предстои да се разбере в следващите дни. Боруков безспорно е най-котиращият се футболист на “виолетовите”, след като дойде лятото от “Шефилд Уензди” и подписа едногодишен договор. Нападателят наниза 6 гола в мачовете и предизвика интереса на ред отбори. Говори се, че го искат както родни клубове като “Левски” и ЦСКА-1948, така и отбори от Европа.
В медиите се появи информация, че Боруков има клауза в договора при оферта от други клубове да бъде трансфериран срещу 60 000 евро. От “Етър” на този етап нито потвърждават, нито отричат информацията. “По време на зимната пауза ще се прибера в София и заедно с моя агент ще обсъдим каква е най-добрата следваща стъпка в кариерата ми. Има интерес от тимове както от Западна, така и от Източна Европа”, коментира самият Боруков.
Футболистите на “Етър” бяха разпуснати в почивка за празниците. Те ще бъдат събрани отново на стадион “Ивайло” на 4 януари, когато предстоят традиционните тестове, а два дни по-късно ще започнат и тренировки.
Очаква се със сигурност междувременно да бъдат привлечени нови имена. Александър Томаш го заяви недвусмислено след последния мач с “Монтана”: “Нуждаем се от селекция. Ръководството трябва да покаже дали иска “Етър” в “А” група.”. Наставникът вече спомена в изявите си пред медиите, че ще търси футболисти с характер, които вярват, че могат да се преборят за оставане в групата, като иска поне шест нови попълнения. По традиция всяка зима великотърновският клуб прави сериозни промени в състава на тима. Този път обаче те ще трябва значително да подобрят качеството, за да може да оцелее в елита и след четвъртия си сезон в Първа лига.
снимки
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново