Сашо Ангелов: “Стоя зад думите си, не мога да сменя биографията си”

Публикувано на чт, 11 авг. 2016
267 четения

Стоя зад думите си, защото не мога да сменя биографията си, заяви вече бившият старши треньор на “Етър” Сашо Ангелов по повод на негово интервю преди година, което предизвика гнева на великотърновските фенове и доведе до оставката му дни, след като бе назначен като наставник на етърци. В него Ангелов бе заявил, че “Локомотив” е неговият дом, че цялата му кариера е успешна с изключение на двата престоя в “Етър” и че оттам са били некоректни към него.
“Наистина съм израснал от дете в “Локомотив” (ГО), от този клуб тръгна кариерата ми на професионален футболист и е нормално да го чувствам като свой дом. Що се отнася до думите за некоректност, ще припомня, че когато преди три години се създаваше този клуб, никой не се нае да работи без договор, футболисти, ръководство и т.н. Тогава имах предложение от отбор от професионалния футбол, но го отхвърлих, и един месец с играчите ходехме на тренировки с личните си коли, вода нямаше кой да купи за отбора. След като според мен записахме прилично класиране, бях освободен в последния момент, когато вече правех селекция за новия сезон. Категорично заявявам, че преди това не съм водил преговори с “Локо” (ГО).
След напускането на Феро Александър Нанков ми се обади и в четвъртък в 22 ч. вечерта (б.р. 4 август) ми предложи да поема отбора. Приех, защото живеем в един град, срещали сме се преди това и той ми е казвал, че не е трябвало да се разделяме по този начин, приех. През последните три години, като треньор, и “Етър” и “Локомотив” под моето ръководство зимуваха все в тройката на класирането и затова бях сигурен, че можех да помогна.
С оглед на случилото се по време на мача в Банско и през нощта пред стадион “Ивайло”, когато феновете ми казаха, че и в “А” група да вкарам отбора, пак не съм желан, реших, че няма смисъл това да продължава и още в понеделник бях готов с оставката си”, заяви Сашо Ангелов.
А. АТАНАСОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново