Сашо Александров от “Левски” е поредното ново име в тима

Публикувано на пт, 23 юни 2017
249 четения

“Етър” привлече втори досегашен футболист на “Левски”. След капитана на “сините” Веселин Минев, на “Ивайло” дойде и десният краен бранител Александър Александров. Защитникът разтрогна договора си с “Левски” по взаимно съгласие и същия ден подписа с “виолетовите”. “Интерес към Сашо имаше и от други отбори, радвам се, че избра “Етър”, коментира старши треньорът Станислав Генчев.
30-годишният защитник е роден на 30 юли 1986 г. Юноша е на “Септември”, играл е в “Конелиано”, “Миньор”, “Берое”, после 4 сезона е в “Черно море”, а от 2015 г. бе в “Левски”. Общо в елитната група има над 215 мача.
Договорът му с етърци е за една година и той се присъедини към подготовката на отбора в Дряново. “Дойдох по покана на Станислав Генчев, надявам се да помогна на етърци и че ни очакват успешни мачове”, коментира Сашо Александров.
Днес от 20:00 ч. на стадион “Ангел Кънчев” в Трявна “Етър” играе първата си контрола срещу намиращия се там на подготовка “Дунав” (Русе).
Междувременно юношите на “Етър” получиха още един шанс от БФС за попълване на елитната U17 група. Миналата седмица “виолетовите” отстъпиха с 3:1 на “Сокол” (Марково) в с. Ягода в баража за попълване на групата, а в другия бараж на стадион “Ивайло” тимът на “Дунав” разби с 5:0 “Миньор” (Перник).
Освободило се е обаче още едно място в елитната група заради отказа на “Ботев” и БФС насрочи нов бараж за него между загубилите “Етър” и “Миньор”. Право на участие имат родените след 1 януари 2001 г. Баражът между “виолетовите” и перничани ще се играе на 26 юни (понеделник) от 18:00 ч. на неутрален терен на стадион “Христо Ботев” в Криводол, съобщи официалният сайт на Българския футболен съюз.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново